Szerintetek melyiket válasszam (sürgős nagyon)?
ME-GTK gazdálkodási és menedzsment tényleg ennyire nehéz? Nekem már meséltek róla, de azt mondták tűrhető. Közgáz és matek érettségim 90% feletti, de emelt szintűt nem tanultunk, így is féljek? :S
Egyébként mennyire tanulnak jól az emberek és miben nem "emberségesek" a tanárok? Meg az hogy van, hogy íratnak dolgozatot vagy csak vizsgák vannak?
Köszi
az emberek tanulnak, az aki államilagtámogatotton van :)
pl nálunk simán kiszűrhető ki van fizetősön ki nem.
Aki fizetős, az nagy ívben tojik a tananyagra, ezek azok akiket írtam h sznob réteg .. és vannak nálunk kiemelkedően jók, nem sokan, úgy 10en max... 400 fővel indult az évfolyamunk, ez lecsökkent most úgy 250re... első év közös a kereskedelem marketingesekkel, turizmussal, pénzügy stb ...
volt egy vállalati erőforrás c. tantárgyunk, előtte írnunk kellett egy zh-t belőle h mehessünk vizsgázni ... a zhn elkellett érni egy kettest, 100 pontos a doga, 60 kellett a ketteshez, egy feladat meg olyan 10 pont körüli, ha nem írod meg a feladatot maxra akk 0 pont :)
aztán ha ez megvan, jött a vizsga része ami keményebb ...
nem aztmondom gáz az egész, csak tanulni kell nagyon sokat, órára járni, sokan ebbe a hibába estek bele h nem jártak előadásokra (mert nem kötelező elvileg) és vizsgán szívtak is...
a tanárok közül vannak jó fejek, és olyan is aki szigorunak tűnik, félnek tőle, vizsgán meg tök rendes :)
a másik kellemetlen dolog a kollégium, bár nem tudom az mennyire érint titeket... nos én 150 kmre lakom miskolctól és nem kaptam kolit, olyan protekcio kell ott a bekerüléshez h hihetetlen, ha nincs jó ismerettséged akk gyakorlatilag esélytelen h kolis legyél, vagy nagyon messze kell laknod ... vannak olyanok akik miskolciak vagy 20 km-re laknak onnan és megkapják a kolit, szval a férőhely elbírálás egy mocsok dolog, a kollbiz elnök beteszi oda a spanjait... de lehet jobb is, koliba tanulni pl nem lehet ... egy albi ott havonta 25 ezer fttól kezdődik ...
ha vmelyikőtök fizetősre menne, gyakorlatilag semmi féle támogatásról ne is álmodjon :) akk koli tuti kilőve (semmi esély) illetve ösztöndíj is nuku :)
nem elrettentésképpen írtam le a dolgokat, pusztán csak a saját véleményem mondtam a suliról :)
én spec rühellem, aki meg szeret oda járni, az többnyire alkoholista, vagy bulizós partyarc :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!