Mennyire nehéz a jogi egyetem egy közigazgatási BSC diploma után, munka mellett, levelezőn?
Idén végzek az NKE-n és jogra megyek a Pázmányra, 3 és fél év alatt ugyanis akik az NKE-n végeztek, teljesíthető, mert beszámítanak jó pár tantárgyat.
Mennyire nehéz egy jogász szak munka mellett, levelezőn? Akik végigcsinálták, hogyan tanultak, mennyit és milyen gyakran? Hogyan osztottátok be az időtöket?
Nekem egy ismerősöm csinálta levelezőn ott a jogot, bár ő egy másik jogi karról ment át. Sokkal könnyebbnek érezte az előző jogi karhoz képest, nem veszik ott igazán komolyan a dolgokat, nem buktatnak igazán, jó jegyeket adnak (szakjogászi képzés dettó ugyanez, kb.semmit nem ér).
Egyébként azt megkérdezhetem, hogy miért megy az összes NKE-n végzett ember jogot csinálni és csak a Pázmányra nem például az ELTE-re?:D Félre ne értsd, nem ellened irányul de sok ismerősöm van NKE-es és mindenki egytől egyik NKE után rögtön jogra jelentkezik és csak a Pázmányra, azért a jogi képzésnek nem a Pázmány a csúcsa maradjunk annyiban, az ELTE miért nem jön egyáltalán szóba?
#1 köszönöm a választ! :)
Nos, azért megy mindenki innen egyből a Pázmányra, mert az NKE-nek szerződése van a Pázmánnyal, hogy az ottani diákok (akik el is végzik nagy nehezen ezt a szar NKE-t, mert amúgy tényleg sajnos egy eléggé gáz suli...),azoknak beszámítják a tárgyak nagyon nagy részét, így nekünk az egyébként alsóhangon 5 éves képzés helyett, legrosszabb esetben is 4 év alatt teljesíthetó a jogász képzés, de inkább 3 és fél, ha nagyon odateszi magát az ember. :)
Egyébként aláírom, és tudok is róla, hogy a Pázmány valóban nem a jogi képzés csúcsa, ebbe nincs belekötni való. De hidd el, az NKE-s képzés sem éppen az egyetemi színvonal csúcsa, szóval... :D én már beletörődtem, jó lesz nekem így NKE-sként a Pázmány is. :) Nem szeretném szivatni magam, plána munka mellett, levelezőn, esetleg család mellett, mert ugye benne van a pakliban, hogy az évek alatt lesz, stb...és azért egy ELTÉVEl igencsak meggyűlne a bajom, mert ott azért eléggé szivatnak.
Kedves utolsó! Neked is köszi a választ! :)
Egyebekben, én azt mondom, 23 éves kor után már inkább többet ér az a néhány év valódi (!) szakmai tapasztalat, s gyakorlat, mintha még plusz 4 évet a padokban ülnék, és 28 éves fejjel állnék kb először munkába. :) Ha kereken 20 lennék, még elmennék nappalira, de azért ne már...
Közel 30 éves korig nappalin ülni, nekem nem célom, de azt is tiszteletben tartom akinek igen. Na mindegy, a lényeg az, hogy nem lehet sok különbség levelezős és nappalis között másoddiploma esetében, maximum az elsőben, hiszen a másoddiploma már alapvetően nem (csak) a tanulásról kellene hogy szóljon, hanem a gyakorlatról, ami kizárólag állandó munkaviszonnyal szerezhető meg, mégpedig a szakmámmal összefüggésben álló munkával, nekem pont ez a tervem is. Így nem hiszem hogy bármilyen hátrányban lennék azért, mert inkább dolgozom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!