Valaki elmagyarázná, hogy mi ez a "kavarás" a Corvinus körül?
Jövőre fogok felvételizni és a Corvinusra szerettem volna menni nemzetközi gazdálkodásra.
Viszont már most olyanokat hallok, hogy 2020-tól már csak fizetősen lehet bekerülni, mert hogy talán alapítványi tulajdonba került az iskola?
Ez mit jelent egész pontosan, és hogyan/mennyiben érinti a jövőre felvételizőket?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Leépítik elvileg az államilag támogatott szakokat. Magyarán annyit fizetsz amennyi az önköltség összege/félév.
Egyébként azt már most is csinálják, hogy a késésekért (ha valamit nem adsz le időben) minden munkanappal 6000 ftot kell fizetned... Magyarán: ha nem vagy gazdag, inkább ne.
3: De az nem derül ki sehonnan, hogy az ösztöndíj mi alapján fog működni?
Mert eddig egyértelmű volt, megvolt az adott ponthatár, ami felett nem fizetős.
De h ugyanígy marad, csak nem államinak, hanem ösztöndíjas képzésnek fogják hívni, akkor viszont mi értelme az egész változtatásnak?
Tehát én azt nem értem, hogy ha ugyanúgy lesz támogatott képzés, csak nem az állam, hanem az a bizonyos alapítvány fogja fizetni a tandíjat, és ugyanúgy, ugyanazokkal a feltételekkel lehet majd az alapítványi finanszírozásra bekerülni, mint korábban az államira, akkor tulajdonképpen mi értelme van az egésznek?
Illetve annak az alapítványnak miből lesz pénze, hogy ezt finanszírozza az állam helyett?
8: Pont ettől tartok én is.
Ahhoz, hogy magasabb bért tudjanak majd adni az oktatóknak, több bevételre lesz szükség. Egy egyetemnek honnan van bevétele? A tandíjakból.
Illetve én még ezt hivatalosan leírva eddig sehol nem láttam, hogy ugyanolyan feltételekkel lehet majd bekerülni és tanulni, mint eddig az államival.
> Egy egyetemnek honnan van bevétele? A tandíjakból.
Gondolom pont ezért lesz drágább a költségtérítéses képzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!