Matek tanár képzés nehézségéről mi a véleményetek?
Figyelt kérdés
Középszintű érettségim nagyon jól sikerült (5ös lett, még tavaly érettségiztem), nagyjából mennek az emelt érettségi témái is, egyedül a valószínűségszámítással állok kissé hadilábon. Szerintetek mennyire nehéz ez az egyetemi képzés? Esetleg tippeket adnátok mire kéne pluszban keszülnöm?2019. máj. 8. 18:47
1/3 anonim válasza:
Ég és föld az egyetemi és a középiskolai szint.
Teljesen más szemlélettel épül a matek az egyetemen, sokkal absztraktabb, strukturáltabb.
De ami a legfontosabb: felejtsd el a tanári szakmát, idehaza mindenképpen. Én az ELTÉn végeztem matek-fizika tanár szakon, de 27 év után kiléptem a közoktatásból. Minden szempontból egyre nagyobb a gáz, főleg szellemileg, morálisan. Anyagilag pedig a kezdő tanári fizetés a minimálbér alatt(!) van. Jól hallottad, alatta.
A matekkal sok mást tudsz kezdeni, menj más szakra!
2/3 anonim válasza:
Minimálbér alatt nem fogsz keresni kezdő tanárkent sem, hiszen az törvénytelen lenne.
3/3 anonim válasza:
Az egyetemi matek tényleg nagyban különbözik a középsulistol. Sokkal nehezebb elképzelni a dolgokat. Hogy mennyire nehéz azt nem tudom, de az biztos, hogy más a szemlélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!