Tanár lehet úgy is valaki hogy pl. ELTE-n, történelem szakon végzett, vagy kell mindenképp a 6 év osztatlan tanári képzés?
Én is úgy tudom, hogy sajnos kell a tanári végzettség ha általánosban vagy középben akarsz tanítani...
Ez így elég érthetetlen egyébként. Sok más országban úgy lehetsz tanár, hogy tegyük fel csinálsz egy BSc-t informatikából ami ugye 3 éves. Majd azután mész egy posztgraduális képzésre, ami általában 1-2 éves, függ attól hogy milyen korosztályt akarsz tanítani. Például Angliában College-kben minden tanárnak van egy BSc/BA alapképzése, és mellette csinál/csinált egy ilyen tanárit.
Szerintem elég marhaság így szét bontani a kettőt, hogy aki biológus, az még menjen 6 évre egyetemre, hogy azt taníthassa legálisan is amihez amúgy is ért már...
Célszerű lenne kreálni egy Top-up képzést ami megtanít tanítani. Csinálhatnának egy tanári MA képzést, amire bármilyen alapképzéssel jelentkezhetsz, bár az túl egyszerű lenne...
Megbecsülés országfüggő, tanárként viszont nehezen tudnál kint elhelyezkedni, mert külön meg kéne tanulnod a szaknyelvet hogy taníthass. A másik szakról nem tudom mennyire hasznosítható külföldön, de a tanári rengeteg plusz tanulást jelentene a képzés után még.
Ha mindenképp külföldre akarsz menni olyan szakot választanék a helyedben ami alapból idegen nyelven is indul (nem tudom mennyire ragaszkodsz a humánhoz, mert pl gazdasági szakok indulnak angolul/németül) vagy akkor nyelvszak érné meg és külföldön tudnál utána elvégezni valamilyen képzést pluszban (másik alapszak, ráépülő mester vagy valamilyen tanfolyam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!