Szerintetek ez így működhet?
Sziasztok!
Nekem még messze van az érettségi, mégis nagyon foglalkoztat, a gimi után merre menjek tovább.
Egy ideje azt a tervet szövögetem, hogy a BMEn elkezdem a fizikus képzést, és fél év után a mechatronikai mérnökit vagy a mérnökinformatikusit is (még nem döntöttem el). A kérdésem első sorban az lenne, hogy ha ezt így csinálnám, akkor a mérnöki képzésben fel kellene-e vennem a fizikához és a matekhoz kapcsolódó tárgyakat? Józan paraszt ésszel, és gimnazistához hű naivitásommal úgy gondolom, hogy nem, lévén azt a fizikus képzésen már megtanultam és levizsgáztam belőle.
Ha ez így működne, és meg lenne ez a két diplomám, a következő lépésem az lenne, hogy elvégezzek egy pedagógiai képzést, hogy óraadó fizikatanár is lehessek a kutatás és a mérnöki tevékenység mellett. A pedagógia független lenne a tantárgytól, amit tanítani szeretnék majd, vagy ott is "újra kellene tanulnom" a fizikát? Esetleg a fizikus diplomám miatt "csak" pedagógiát kellene tanulnom?
A tudomány (különösen a fizika) az életem, amióta az eszemet tudom, és szeretnék a lehető legjobban dönteni, amikor végzősként leadom a jelentkezésemet az egyetemre, ezért kérlek Titeket, hogy ha tudtok valamit az ilyen típusú képzésekről, segítsetek Nekem kicsit tájékozódni ebben a számomra egyelőre kissé kusza világban. :)
Előre is köszönöm szépen!
16L
Igen, való igaz, hogy még nem sok fogalmam van róla, hogyan is működnek a dolgok a felsőoktatásban, ezért is írtam ki a kérdést; hogy segítséget kérjek a tájékozódáshoz.
Úgy gondolom, 16 évesen még nem baj, hogy nem tudok mindent. Azért kérdezek, hogy két év múlva már rendesen képben legyek.
Tehát kérlek, fejtsétek ki értelmesen és informatívan a gondolataitokat, hogy tanulhassak belőle.
Köszi!
Felesleges két ilyen kaliberű szakban gondolkoznod.
Csinálj egyet, de a felesleges idődben szerezz szakmai tapasztalatot cégeknél. Ha ilyen könnyen veszed a képzést akkor akár pár évnyit is összeszedhetsz.
Többre mész vele mint több szakkal. Sőt szerintem az az óra, számonkérés meg egyéb ütközések miatt nem is kivitelezhető.
Gratulálok az előző válaszolóknak, magas intellektusú és pozitív személyiségek lehetnek... :)
Az én tudásom nagyjából a legkisebb természetes számhoz van közel, így erre nem tudom a helyes választ, de le szerettem volna írni, hogy ha ti olyan sokat tudtok erről a dologról, akkor ne oltsátok le a kérdezőt, hogy ő nem tudja, mert ha tudná nem kérdezné!
Inkább adjatok értelmes, eligazító választ neki, az a legjobb.
Sok sikert a fizikához! (én kémia párti vagyok:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!