Gyógyszerészeti mellett van egy nagyon minimális esély is felkészülni orvosira?
Az első év gyógyszerészetin nem húzós,de azért tanulni kell. Ott később durvul be a dolog. Legalábbis nekem így írták le a szakot.
Teljesen más a két szak,másra összpontosít. Szép hivatás a gyógyszerészeti is,de brutál sok a kémia. Én a helyedben nem kezdeném el,csak viszi az államilag támogatott féléveket,tárgyakat meg alig tudnál elfogadtatni. Ha álmod az orvosi,akkor rögtön készülj arra.
Átjelentkezni nem tudsz a gyógyszerészetiről,szóval orvosira mindenképp újra kell felvételizned. Nyelvvizsga kell szerintem hozzá. Így ha az nincsen,akkor még azt is le kell majd tenned az egyetem mellett.
Én tényleg azt tanácsolom,hogy csak akkor állj neki a gyógyszerészetinek,ha komolyan érdekel és nem szeretnél orvos lenni.
Ne haragudj,de ha ezt a nagyon alap infót nem sikerült kinyomoznod,el kéne gondolkodnod,hogy belevágj-e akár egyikbe,akár másikba.Mindkettő szakma nagy felelőséggel járó,kreativitást,és spontán probléma megoldó készséget követel.Eleve tudtam,hogy az emelt érettségiért mindenképpen jár a plusz pont(amennyiben adott tárgy a felvételi követelmény),de kb fél percembe került "kinyomozni" a felvi.hu-s hivatalos megfogalmazást.Íme:"Ha az adott szakon (pl. általános orvos) mindkét tárgyból kötelező az emelt szintű érettségi vizsga, úgy a jelentkező – amennyiben legalább 45%-os eredményű mindkét vizsgatárgya – két emelt szintű érettségivel kimeríti a maximálisan kapható 100 többletpontot, tehát más jogcímen már nem kaphat többletpontot."
Egyébként ha szabad kérdezni,miért nem készültél fel a biosz és kémia emeltre az elmúlt egy tanévben?Ha jól értem,nem tanultál,csak passzívom vagy Gytk-n.
Igaza van az egyik előttem szólónak,pazarolnád az ingyenes féléveidet.Ha mindig is orvos akartál lenni,ne add fel az álmod,koncentrálj arra.Van rá esély,hogy megszereted a gyógyszerészetet,de ezt jó lenne azelőtt tisztáznod magadba,mielőtt belevágsz.Esetleg próbálj meg egy OKJ-s tanfolyamot,gyógyszertári asszisztenst,de ne szakgimibe kezd el,hanem tanfolyami rendszerben,mert az csak egy éves.Mellette tudsz tanulni bioszra és kémiára,és az egész tanfolyam kb 200 ezer(vagy kevesebb).Ha közben beleszeretsz a gyógyszerészetbe,akkor jövőre kezd el a gyógyszerészetit,ha nem,akkor elmész orvosnak.Csak jelöld be jövőre mindkét szakot,és nyomasd a biológia+kémia felkészülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!