A jogász vagy a pszichológus szakkal tudom önmagam felvértezni önérvényesítési képességekkel?
Ha jobb önérvényesítést akarsz, akkor szerezz önbizalmat, és esetleg egy asszertivitásnövelő foglalkozás, drámacsoport, mittomén sem ártana. Box, karate.
Csak a fejlesztés miatt mindkét szak kicsit drága lenne.
Pszichológia nem tudom milyen, de azt is gondold át, hogy mit akarsz csinálni.
Elte jogon aztán küzdeni lehet, de inkább a pofáraesésekből tanul ott az ember :D
A kettő nem zárja ki egymást, többen végeznek el jog mellett/után/előtt pszichológiát. Pl. egy bírónak, ügyvédnek is hasznos lehet mindkét képzés.
Ha külföldre szeretnél menni, akkor elsősorban a pszichológiát ajánlom. A joggal is lehet, csak jóval nehezebb, többség inkább valamilyen nemzetközi zserv/ügyvédi irodába megy, azok közül, akik külföldre vágyódnának. Az átlagjogász egyébként nem keres jól (a tévhitekkel ellentétben), vagy ha igen, kb. az élete a munka (nem viccelek), ezért olyan sok a kiégés, szerintem. Én mondjuk pszichológiára se mennék, de talán egy fokkal jobb és kevesebbet kell tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!