Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A kormány miért tiporja porba...

A kormány miért tiporja porba egyetemisták méltóságát?

Figyelt kérdés

Most éppen arra gondolok, hogy önkényesen szüntet meg egyetemi szakokat, ráadásul ezt nagy dobra is verik pl a gender szak esetében, de ez történt 2015-ben is, amikor több tucat szakot "tiltottak be" egyik napról a másikra, megbélyegezve mindenkit aki oda járt éppen. Hiszen csak beüti valaki a szak nevét a google-be, aztán 10 hírt dob ki, hogy a kormány bezáratta, egyből negatív színben feltüntetve a végzetteket. Ráadásul semmi logika az egészben, hogy ha nem indulhat gender szak, tudománykommunikáció a természettudományban vagy éppen ökotoxikológia, kulturális antropológia, akkor miért indulhat bizantológus, Balkán-kutató, asszirológus vagy sportszervező?

Hol ebben a logika? Ez már diktatúra, hogy ami éppen nem tetszik nekik, azt simán bezáratják?

2019. márc. 22. 21:08
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
A régészet pedig nem rég lett önálló képzés, korábban a történelem szakiránya volt..na akkor mi értelme ennek?
2019. márc. 23. 12:10
 22/37 anonim ***** válasza:
71%

18. "Én ahol dolgozom, meghirdettünk egy recepciós állást. A bejött CV-k fele ilyen művészi, bölcsészi, és társadalomtudományi diploma volt."

Ahol meg én dolgozom, egy 6 fős stratégiai csoportban volt 1 teológus-bölcsész meg 1 kulturális antropológus; egy gépészmérnök meg 3 közgazdász. Tá-tám.

2019. márc. 23. 13:07
 23/37 anonim ***** válasza:
0%

Látszik hogy sötét vagy mint az éjszaka:D

A tipikus világ megváltó irodalmár, aki kiáll a kisebbségért és csak úgy van minden ahogy ő elképzeli;)

Ja nem:) Érdekes hogy semmit nem tudsz reagálni olyan állításokra amelyekhez már valamit át kellene gondolni.

Hiába próbálkozol, a fideszes sleppnél te sem vagy különb, max egy álértelmiség vagy egy legalább magát annak kiadni személy, aki ha bármely érvelés kellene jön az egyszerű nép számára könnyen emészthető 2 szavas hülyeséggel:)

"Havard retteg a megbélyegzéstől" Ohh na egy életpélda: Behozták törvénybe anno hogy a rendőrök bárkit átkutathattak az utcán ha gyanús volt fegyvert, illetve drogot keresve. Na ennek a törvénynek lett egy visszhangja mivel feketéket többször állítottak meg ilyen ügyben mint fehéreket és rasszistának bélyegezték meg a rendőröket:)

Illetve ahogy mondtad amerikában lehet megéri oktatni ilyen szakot mivel a tandíj óriási, de nálunk közel sem ennyire kifizetődő.

Az pedig hogy fél a megbélyegzéstől, hát hidd el nem tenne jót neki ha mondjuk az igazgató kijelentené hogy feleslegesnek tartják a gender szakot mert valószínűleg rögtön negatív hangot adnának neki a sajtóban:) és lehet hogy nem gondolsz bele, de nem mindenki hülye hogy egy emberek és cégek igényeit kielégítő intézménynek nem épp érdeke egy ilyen főleg ha számukra még meg is térül:)

Majd ha tanulsz egy pár reál tárgyat, gazdaságot, marketinget és el is olvasol híreket (mind a szórakoztató iparban, mind a politikában) és nem a TV2-re vered a nyálad hogy "de hülye aki nézi haha, de én is nézem azért" akkor majd valami talán átjön, és lehet hogy nem is úgy van ahogy ott magadban mikroba a szobád 4 fala között elgondolod:)

Attól meg nem vagyok fideszes hogy a gender hülyeség megszüntetésével egyet értek. Majd rájössz egyszer, hogy nem azért lesz valami jó vagy rossz mert valaki csinálja.

Te tipikus az az ember vagy aki inkább otthon maradna mint hogy olyan mellett kiálljon aki neki alapból nem szimpi, hiába lenne neki is jó amiért kiáll a másik:) (Lásd ezért bukott meg a "taktikai szavazás" (csak hogy informáljalak))

2019. márc. 23. 13:13
 24/37 anonim ***** válasza:
53%

Dehogynem vagy, egybites narancsbirka, hűséges rendszerkiszolgáló bérkommentelő- a kommunistak legalább nem tagadták hogy kommunisták, ti meg még elhitetnétek, a valójaban ....ja, fel sem függesztettek benneteket a Neppartból? Mindegy lesz itt CEU meg genderszak-mert vállaltátok, csak most majd ti inditjátok, oszt kapod a parancsot, lehet majd érvelned a gender szak mellett. Mennyi gender szakos csinált nagy karriert nálatok.

Igazgató????? Milyen igazgató áll ki és hova????

2019. márc. 23. 13:29
 25/37 anonim ***** válasza:

Te teljesen zakó vagy:D

Te magad megtestesíted az ideális nyugdíjas vitapartnert. Egyfolytában dobálózni hülyeségekkel, 0 érv és 100% vehemencia:D

Kérlek egyszer menj ki egy ilyen fideszes gyűlésre és mondj valami rosszat orbánról, és szólj valakinek hogy vegye fel a vitát:D Esküszöm hogy eposzi csata lenne. Mint a 300 csak te egyedül harcolnál :D Úgyhogy Leónidasz elbújhatna melletted:D

2019. márc. 23. 14:06
 26/37 anonim ***** válasza:
53%
Vita???? Bár az lenne. Hogyan vitáznék egy birkával aki bégeti a propagandát, ne becsüld már túl magad. Nem vitázunk.
2019. márc. 23. 14:31
 27/37 anonim ***** válasza:
53%

3 kérdés:

1. Melyik országban nincs gender szak? Csak van egy olyan ami beleillik a világképetekbe.

2. Mit fogsz bégetni ha visszajön a CEU a gender szakkal?

3. Milyen IGAZGATÓ áll ki és kap negativ hangot a sajtóban?

2019. márc. 23. 14:35
 28/37 anonim ***** válasza:
5%

Semmi esetre sem szeretném, ha bárki azt hinné, hogy egy kicsit is támogatója, birkája vagyok ennek a kormánynak. És alapvetően igazad is van, sok mindenen látszik az átgondolatlanság, logika hiánya stb. De azért volt 1-2 jogos döntés. Engem például kifejezetten zavar, hogy egy Szarvasi Főiskolán 10 év alatt bukdácsolva kijárt 3 éves ún. képzés elvégzésével bárki diplomásnak, értelmiséginek mondhatja magát. Nem értek egyet azzal, hogy minden kis városban van vmi felsőoktatási intézménynek kikiálltott nappali melegedő, ami nyilvánvaló okokból híján van a sok éves szakmai és tudományos tapasztalattal rendelkező oktatóknak, és közgazdász szakembernek hívhatja magát az is, aki a Tápiómihályhónaljai Főiskola (javít: EGYETEM) alapképzési szakát csúszkálja végig, majd a papír megszerzése további éveket várat magára, mert egy nyavajás középfokú nyelvvizsga pl angolból letétele is gondot okoz (ami már azt gondolom bárki mai fiatalnak nagyon ciki, de hogy egy állítólagos közgazdász ne beszélje azt a nyelvet, ami az egyik legmeghatározóbbb a saját szakmájában több, mint égő), azzal egyetemben, aki mondjuk egy Corvinust végzett el alap-és mesterszakon kiváló ajánlásokkal, nyelvtudással és szakmai gyakorlattal (azért ezt a példát hoztam, mert sem a Corvinusra nem jártam soha, sem közgazdász nem vagyok, mégcsak nem is Budapesten tanultam, tök más egyetemi szakon végeztem és úgy éreztem egy ilyen példával tudnám demonstrálni a legjobban, hogy sem szakmai féltékenység, sem sznobság nem befolyásolja a válaszom).

Az államnak továbbá jogos döntése az, hogy olyan egyetemi szakokat nem támogat, amelyekből már most van évekre elegendő utánpótlás, ráadásul azáltal, hogy gyakorlatilag minden “egyetemnek” biztosan van olyan szak a palettáján, hogy például gazdálkodás és menedzsment, azt érték el, hogy a szakma borzasztóan felhígult és tele van kutyaütőkkel, akik labdába sem rúghatnak a versenyszférában valódi tudással rendelkező társaikkal ellentétben.

Úgyhogy vannak részek, amelyekkel egyetértek, habár az nekem is szúrja a szemem, hogy a kereskedelem és marketing szakon mennyire megnyírbálták az állami helyeket, de egyiptológia meg asszíriológia továbbra is elérhető. Ez nem világos számomra sem és valóban logikusabban és átgondoltabbnak tűnne ez az egész, ha az ilyen szakokkal is kezdenének vmit, mindemellett ami a CEUval történt nyilván engem is megbotránkoztat, az tényleg porba tiprás volt.

2019. márc. 24. 14:46
 29/37 anonim ***** válasza:

Továbbra sem tudom felfogni ezt az általános kultúrbunkóságot. Hogy-hogy "de az egyiptológia és assziriológia szak még mindig elérhető"? Még szép. Kik írnák a történelem- és irodalomkönyveket, ha nem az egyiptológusok és asszíriológusok?

Marketing szakból túlképzés van, jó, hogy megnyirbálták.

2019. márc. 24. 16:26
 30/37 anonim ***** válasza:

" Még szép. Kik írnák a történelem- és irodalomkönyveket"

Lehet hogy megoldás lenne egyszer normálisan megírni őket nem?:) Aztán mondjuk 25 évente kiadni egy frissítést(töri):)

Irodalomkönyveket meg egyszer elég lenne bőven, úgysem változik azon művek sora amit a 2000 évekig írtak.

Amúgy te tényleg ezen a szinten vagy, vagy csak megjátszod?:D Mert mind a 2 hihető, de míg az előbbi esetben szomorú, addig az utóbbiban kicsit fárasztó:D

2019. márc. 24. 17:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!