Van itt olyan, aki járt a Harvard, Caltech, MIT, ETH Zürich, Stanford, Oxbridge vagy hasonló kaliberű egyetemekre és leírná, hogy mik a tapasztalatai?
Oxbridge azért olyan különleges, mert heti pár órában külön tanárok foglalkoznak velük (ezek a tutorialok vagy Cambridge-ben supervisionök, ahol kis létszámban, általában 2-3 diák van, de olyan is előfordul, hogy csak 1 diák). Szóval tulajdonképpen ezáltal rá vannak kényszerítve a folyamatos tanulásra, mert ezekre a plusz órákra esszéket írnak vagy ilyesmi, mindig felkészülve mennek. Azért ilyen kis létszámban, ha valaki nem tud valamit, kicsi az esélye annak, hogy a tanár nem veszi észre.
Emellett persze ugyanúgy vannak előadások és szemináriumhoz hasonló órák is.
Azt nem egészen tudom, hogy itthon hogy számítanak a jegyek a diploma jegyébe, de azért szerintem nagy eltérés van már a vizsgaidőszakban is. Minden brit egyetemre igaz, hogy csak nyáron vannak vizsgák, ezek meg 3 kategóriába esnek (first class, second class ami 2.1 és 2.2 is lehet. A 2.1 jónak számít, 4-essrl egyenértékű kábé.) Oxfordban egyébként 2. évben nincs is vizsga (akármilyen fura is ez), a legtöbb (ha nem az összes) egyetemen meg leginkább az utolsó vagy esetleg az utolsó 2 év végi vizsgák jegye számít (Oxfodban csak az utolsó év, de ez amúgy problémás is, mert 3 évet nem feltétlen lehet a pillanatnyi vizsgákkal értékelni). Egyébként szóbeli vizsgák ritkák, de szakdolgozat sem minden esetben van (pl. TTK-s tárgyaknál utolsó évben vagy kutatni kezdesz és tulajdonképpen egy projektet adsz le év végén, vagy a másik lehetőség a szakdoga).
#10 kérdezz vmi random dolgot és válaszolok 😊😁😀
Okiratot nem küldök név miatt 😒
#11 whatttt Hog oxfordba nincs 2.évbe vizsga nekem van ott másodéves barátom és ö vizsgázik 😂😂😂😂😂😂
Plusz whattt hogy három kategória? 😂
First
2.i
2.ii
Third
Fail azaz bukás
👏 ezeket nem nehéz guglizni 😂😂
#12 de vágod hogy itt három term van és vannak szakok ahol 3. term is full tanítás 😂😂😂
3*8 = 2*12 vágod
Kijön ez időre csak sokkal erősebb a tempó meg a tananyag 💪
Pláne BME ELTEhez képet 💪 🎩 👑
De pali mér hajtogatod ezt? 😂 😂
Írj rám privátban és el fogod hinni 😂😂😂😂
Itt vagyok én egyedül aki kompetens megválaszolni a kérdést és erre azt mondjátok h hazudok 😒😠
De mér ne járnék oda?? 😂
11-12. válaszoló vagyok, összekeversz valakivel, én azt a 2 választ írtam. Nyílván eltérhet a számonkérés szakonként, amit én írtam, az az orvosi és ott 2. évben nincsenek vizsgák.
Azt nem tudom, miért kell kötekedni. Baromi idegesítő stílusod van.
😂😂😂😂😂
szorri, de az en stilusom, nem szabad? most nagy erzelem van nekem. en en vagyok ne koss belem. 🐲🏋️♀️🤷♀️💁💁♂️💁♂️💁♂️🤸♀️
mért bantasz
Biztos, hogy nem jársz oda. És ennyi hangulatjellel 15 évesnél sem vagy idősebb. Úgyhogy járd végig előbb a gimnáziumot. Eléggé idegesítő egy kisgyerek vagy te.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!