Van itt olyan, aki járt a Harvard, Caltech, MIT, ETH Zürich, Stanford, Oxbridge vagy hasonló kaliberű egyetemekre és leírná, hogy mik a tapasztalatai?
Sok helyen, például az angol egyetemeken egyáltalán nem keményebb, sőt kevésbé megterhelőbb még a hasonló kaliberű egyetemek is. Mégis hasznosabb és jobb/élhetőbb embereket faragnak. Ez azért van, mert teljesen más az oktatási rendszer, és nem arra mennek, hogy mindent be tudj magolni, hanem hogy mindent meg tudj oldani/csinálni ami szükséges lesz a munkahelyeden. Sok helyen eléggé gyakorlatias az egyetemi képzés, kevesebb féle órájuk van amibe bele van sűrítve több témakör/tárgy is, ráadásul sok helyen az sem meglepő, ha valaki nem 4, hanem csak 3 napot jár be egyetemre. Ez azért van, hogy a diák önállósodjon és tanuljon otthon magától, tanulja meg beosztani a saját idejét.
Sok helyen úgy oktatnak, hogy a könyv azért van, hogy tárolja az anyagot amire szükséged lehet, a fejedet pedig csak a gondolkodásra kell használni, nem pedig magolásra/adat elraktározásra.
Ami pedig a legfontosabb, hogy nincsen olyan sok töltelék tárgy amire sosem lesz szükséged. Minden tárgy olyan tudást ad, amire biztosan szükséged lesz a munkahelyeden.
"az angol egyetemeken egyáltalán nem keményebb, sőt kevésbé megterhelőbb"
Lol felteszem te se épp Oxbridgebe jártál?
#3 Te igen? Vagy épp a BME/SZTE/ELTE diplomáddal vered itt magad?
Angliában tanultam, csak jobban tudom már tőled, mezei majomtól már megbocsáss.
Írtam, nem olyan megterhelő egy angol egyetem, mert module-ok vannak ezernyi tantárgyak helyett, és kevesebb felé áll az agyad. Ami olyan szemszögből közelíti meg a dolgokat, hogy bármely "neves" (ha van olyan) magyar egyetem a negyed tudásával sem ér fel.
@4 igen, én Oxbridgebe járok 😂😂
De nemgáz 😂😂😂
@5 lehet hogy egy random angol egyetemen így van (top 30 a 120ból?? 😂), de Oxbridgebe nem
Oxbridge:
Több tudást, jobb gondolkodásmódot ad.
Tananyag minősége általában ezerszer jobb, bár csak BMEvel tudom összehasonlítani.
Itt tanítani akarnak téged, azt akarják h okos légy
Odahaza senkit nem érdekel mennyit tanulsz. Mmint vizsgán kívül persze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!