Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A diszkalkulia az minden reál...

A diszkalkulia az minden reál tárgyban hátrányt jelent, vagy csak a matekban?

Figyelt kérdés
Hogy kell elképzelni a diszkalkuliás létet, mi jelent nehézséget a matekban?
2019. jan. 20. 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:
A reál tárgyak zömében van valamennyi matematika, így a kémiában is, sőt a biológiában, földrajzban stb.
2019. jan. 20. 20:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Én valamilyen szinten diszkalkuliás vagyok, ez alatt azt kell elképzelni, hogy

- amikor a nagyobb (milliós) sámokat tanultuk ötödik osztályban, nekem sokkal nehezebben ment mint másoknak. Nagyon lassan tudtam csak felolvasni a számokat, és sokszor nem egyáltalán nem tudtam. Pl 1453234, ezt úgy olvastam, hogy 'egymillió....négyezerötvenhárom...' és ilyenek, ha pontokkal volt feltüntetve a szám pl 1.453.234 akkor könnyebben fel tudtam olvasni, de még igy is lassabban mint a többiek. Most már ki tudom olvasni ezeket, de előtte meg kell számolnom, hogy hány számjegyű a szám, és az alapján tudom, hogy millióról van-e szó vagy százezresről.

- Nagyon rosszul számolok fejben. Dolgoztam pénztárosként és nagyon sokszor rosszul adtam vissza

- A matekot úgy tanulom meg, hogy 'bemagolom' a lépéseket, ha egy kicsit is máshogy van megfogalmazva egy feladat, akkor már nem tudom miről van szó.

Attól függően, hogy valaki mennyire diszkalkuliás akár természettudományos tárgyat is el tud végezni valaki.... pl biológiában szerintem nem lehet olyan vészes, de kémiában rengeteg a számolás, egy diszkalkuliás biztos nem szereti a kémiát, én utáltam, ugyanannyira mint a matekot, semmit nem értettem belőle. A földrajz ugyanez, egy diszkalkuliásnak az ilyen tárgyak semmit nem jelentenek, japánul vannak. A földrajz az alapszinten könnyő igy is, nekem 4es lett az érettségim, egyetemi szinten viszont itt is lehetnek gondok, még ha nem is a számolások miatt, hanem más miatt, pl sok diszkalkuliásnak a térérzékével is baj van, ez meg kell a földrajzhoz. Sokaknak problémát okoz az analóg órák olvasása is, bár nekem személy szerint nem.

2019. jan. 21. 09:29
 3/3 anonim ***** válasza:
* a fizikára értettem, hogy ugyanaz mint a kémia
2019. jan. 21. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!