Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit lehett tanulni diszlexiása...

Mit lehett tanulni diszlexiásan diszgráfiásan és diszkalkuliásan?

Figyelt kérdés
Milyen szakmákat lehett tanulni ezekel a problémákal? A matek megy nehezeben elsösorban a töri társadalomismeret és a biosz érdekel köszönöm elöre a válaszokat!

2018. ápr. 9. 22:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Felsőoktatásban, mindenképp valami humán szakirány, de abba nem vagyok jártas, mert én is ilyen problémákkal küzdök, elsősorban diszkalkulia, de a szakképzés mellett döntöttem érettségi után, így szakmákból tudok néhányat sorolni amivel helyt álltam eddig, meg tanulok bennük ilyen problémákkal, ha érdekel persze.

Amúgy még a kérdésedre választ adva, ha felsőoktatásban tanultam volna; régész, tolmács, vagy történelem és társadalomismeret tanár, ezek jutottak eszembe hirtelen.

2018. ápr. 10. 01:06
 2/5 anonim ***** válasza:
27%

Humán szakma diszgráfiásan meg diszlexikálisan?

Kérdező, konkrétan nem vagy jó semmire amihez használni kell az agyad. Menj el valami szakmára ahol olyat oktatnak amit egy gép is el tud végezni, de mégsem. Pl hegesztő meg egyéb építőipari munkák. Nem is fizetnek rosszul

2018. ápr. 10. 07:04
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat a humánra visszatérve megtudok tanulni dolgokat 4-es átlagom van azért is gondolkozom elsösorban felsöoktatásban
2018. ápr. 10. 07:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Az előző válaszoló kategorikus kijelentése óriási tévedés: miszerint csak azért, mert diszlexiád/-gráfiád/-kalkuliád van, semmire nem vagy alkalmas, amihez az agyad kell használni.

A disz nem befolyásolja az intellektust! Kimagasló tanulási készséggel is lehet valakinek bizonyos részterületen problémája, de az nem azt jelenti, hogy hülye, csak azt, hogy más csatornát kell találnia az információ felvételére. (Pl. ha nehezen olvas, ne könyvből tanuljon, hanem plö hanganyagból, vagy hallás után. Helyesíráshoz használjon szövegszerkesztőt. És még számtalan lehetőség van.)

Ismerek jó néhány humán területen dolgozó diszlexiást, sőt, konkrétan diszlexiásoknak tankönyvet író diszes logopédust is. (Tény, hogy diszkalkuliás mérnököt, matek tanárt nem.)

Nagyban függ attól, hogy milyen fokúak a nehézségeid. Érdemes lenne esetleg fejlesztési lehetőségeket keresned, mert nagyobb korban is van lehetőség enyhíteni még a súlyosabb tüneteket is. Ha meg csak enyhébbek, akkor azok nehezíthetik ugyan a tanulást, de nem teszik lehetetlenné, és nem zárnak ki semmiből, ha az alap intellektusod megvan hozzá.

Az egyes részterületeket (hallási vagy látási emlékezet, észlelés, stb. ) érdemes lenne megvizsgálni, melyik területen van gond, melyik okozhatja a tüneteket, és azt érdemes lenne célzottan fejleszteni.

2018. ápr. 17. 10:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ legfőbb kép tanári pálya érdekelne leginkább elsősorban történelemből vagyok jó de a többi humán tárgybol is
2018. ápr. 18. 19:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!