2-3 as tanuló vagyok, gépészmérnüknek mennék, nem vagyok hülye de lusta mint a szar, ha fizetném a féléveket akkor lenne lehetőségem tanulni?
Itt nem csak arról van szó, hogy gyerekkorunkban fúrtunk faragtunk e, hanem mindenképp szükséges egyfajta gátlástalan kíváncsiság a fémek, műanyagok megmunkálásának mikéntje irányában.
Sajnos az iskolában tanultak messze nem elegendők egy jó szakember státusz eléréséhez. Állandó önszorgalmi utánképzés szükséges, ami legjobban úgy szerezhető meg, hogy állandóan ott állsz a szaki mögött és nézel, kérdezel.
Saját tapasztalatomból mondom, hogy az oktatás a béka segge alatt van. Épp tegnap néztem egy OKJ-s képzés tananyagát a fémipari kötésekkel kapcsolatosan.
Döbbenten vettem észre, hogy a mai napig nem tanítják , hogy mi a különbség a Whitworth menet és a colos menet fogalmai között.
Látom , hogy az írás összeállítója sem volt tisztában vele, hanem egy valamilyen Kft weboldaláról másolta be az adott anyagot az oktatási anyagba. Természetesen hibásan.
A másik meg nem volt tisztában azzal, hogy mi az a Torx kulcsnyílás.
Egy mestervizsgát letett autószerelő pedig beépítette kerékcsavarként az automata acélból készült csavart.
Hogy lehet már ennyire béna az átlag Magyar szakember ?
Mert szar az irodalom.
Van 500 irodalom és mind mást mond, ha most azt nézed mennyi a wolfram olvadáspontja szerintem erről is van 3-4-5 féle "állítás", pedig ez csak egy olvadáspont.
Emellett mi számít az oktatásban? Sokból sokat oktassunk. Ebből meg mi lesz? A diák bemagolja az anyagot mert 1 hét alatt úgyse fogja megértéssel visszamondani a könyv tartalmát, ezt követően pedig a tárgy megy a levesbe.
Ja igen, szorgalmi időszak hogy néz ki? Beadandó ide, oda, itt zh, ott zh, beadandó, beadandó, zh zh és vége az évnek, emellett pedig reggel 8-tól 3-4 ig benn ülsz minden nap.
Én nem arra gondoltam, hogy a tanulmányi időszak alatt kell azt a szorgalmi "bámulást" elkövetni, hanem, amikor kikerül az ember az életbe. Amíg tanulsz, addig tele van az agyad mindennel, de az ismeretek java részét, pontosabban a gyakorlati részét akkor szerzed meg mikor kikerülsz egy munkahelyre. Ekkor tisztulnak le a dolgok és válnak mély ismeretekké.
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a dolgos mindennapokban már nem képzik magukat, mert úgy gondolják teszem azt mérnökként, hogy nehogy már én tanuljak valamit egy melóstól. Pedig tőlük olyan dolgokat is megtudhatna, amit a suliban egyáltalán nem oktattak. Ez fordítva is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!