Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 2-3 as tanuló vagyok, gépészmé...

HariAMindentTudó kérdése:

2-3 as tanuló vagyok, gépészmérnüknek mennék, nem vagyok hülye de lusta mint a szar, ha fizetném a féléveket akkor lenne lehetőségem tanulni?

Figyelt kérdés

#egyetem #curvinus
2018. dec. 31. 23:43
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Mindig tanul valamit az ember, köszönöm:)
2019. jan. 3. 21:03
 22/25 anonim ***** válasza:
Megkérdeztem a gépészmérnök húgomat, és szerinte is igaza van 67%-nak, sokkal jobb mérnökök azok, akik gyerekkorukban fúrtak-faragtak. Ma is tanultam valamit.
2019. jan. 3. 21:17
 23/25 anonim ***** válasza:

Itt nem csak arról van szó, hogy gyerekkorunkban fúrtunk faragtunk e, hanem mindenképp szükséges egyfajta gátlástalan kíváncsiság a fémek, műanyagok megmunkálásának mikéntje irányában.

Sajnos az iskolában tanultak messze nem elegendők egy jó szakember státusz eléréséhez. Állandó önszorgalmi utánképzés szükséges, ami legjobban úgy szerezhető meg, hogy állandóan ott állsz a szaki mögött és nézel, kérdezel.

Saját tapasztalatomból mondom, hogy az oktatás a béka segge alatt van. Épp tegnap néztem egy OKJ-s képzés tananyagát a fémipari kötésekkel kapcsolatosan.

Döbbenten vettem észre, hogy a mai napig nem tanítják , hogy mi a különbség a Whitworth menet és a colos menet fogalmai között.

Látom , hogy az írás összeállítója sem volt tisztában vele, hanem egy valamilyen Kft weboldaláról másolta be az adott anyagot az oktatási anyagba. Természetesen hibásan.

A másik meg nem volt tisztában azzal, hogy mi az a Torx kulcsnyílás.

Egy mestervizsgát letett autószerelő pedig beépítette kerékcsavarként az automata acélból készült csavart.

Hogy lehet már ennyire béna az átlag Magyar szakember ?

2019. jan. 3. 22:01
 24/25 anonim ***** válasza:

Mert szar az irodalom.

Van 500 irodalom és mind mást mond, ha most azt nézed mennyi a wolfram olvadáspontja szerintem erről is van 3-4-5 féle "állítás", pedig ez csak egy olvadáspont.

Emellett mi számít az oktatásban? Sokból sokat oktassunk. Ebből meg mi lesz? A diák bemagolja az anyagot mert 1 hét alatt úgyse fogja megértéssel visszamondani a könyv tartalmát, ezt követően pedig a tárgy megy a levesbe.

Ja igen, szorgalmi időszak hogy néz ki? Beadandó ide, oda, itt zh, ott zh, beadandó, beadandó, zh zh és vége az évnek, emellett pedig reggel 8-tól 3-4 ig benn ülsz minden nap.

2019. jan. 3. 22:19
 25/25 anonim ***** válasza:

Én nem arra gondoltam, hogy a tanulmányi időszak alatt kell azt a szorgalmi "bámulást" elkövetni, hanem, amikor kikerül az ember az életbe. Amíg tanulsz, addig tele van az agyad mindennel, de az ismeretek java részét, pontosabban a gyakorlati részét akkor szerzed meg mikor kikerülsz egy munkahelyre. Ekkor tisztulnak le a dolgok és válnak mély ismeretekké.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a dolgos mindennapokban már nem képzik magukat, mert úgy gondolják teszem azt mérnökként, hogy nehogy már én tanuljak valamit egy melóstól. Pedig tőlük olyan dolgokat is megtudhatna, amit a suliban egyáltalán nem oktattak. Ez fordítva is igaz.

2019. jan. 4. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!