Ha kitűnő tanuló vagyok és a közgazdaság érdekel akkor gimibe vagy szakgimibe menjek?
Szerintem közgázhoz gimiben is valamennyire fel tudnak készíteni, és talán a nyelvoktatás is jobb gimikben.
Én kazinczys vagyok, engem is a közgáz érdekel, és matek-töri alapom szerintem meglesz hozzá. 9.-ben kezdtem németet tanulni, de szerintem nem elég ahhoz, hogy németül tanuljak egyetemen. Nálunk van egy nyelvi előkészítős év, arra is lehet jelentkezni, ott 1 évig rengeteg angol és német órád van, néhány infó, magyar, töri, matek, de tényleg nagyon kevés. Szóval nem tudom hogy állsz németből, mert ha már jó szinten vagy, akkor szerintem nem érdemes 1 évet kihagyni fontos tantárgyakból, hogy a nyelveket tanuld csak. Őszintén szólva nálunk inkább tanárfüggő, hogy mennyire tanulsz meg németül: én egy kedves tanárt kaptam, jól eltelnek az órák, nekem megy is valamennyire, csak sokan az osztályból, akiket nem érdekel a német, kicsit lelassítják a haladást. De van olyan tanár is, akinél 2 év alatt megtanulsz felsőfokon németül :D
Többi suliról nem tudok nyilatkozni, de ha valami konkrét még érdekel, Kazinczyról szívesen elmondom.
Egy jó gimit válassz mindenképp, ott pedig matekot és nyelveket (angolt vagy németet) tanulj emelt szinten.
A közgazdasági szakgimi talán ad valamennyi alapvető gazdasági tudást, de azt úgyis megkapod egyetemen minőségibb formában és magasabb szinten, a matematikai alapok viszont nagyon fontosak a közgazdasági szakoknál, és ezt nehezebb is lenne bepótolni, mint a gazdasági ismeretek hiányát. Azokat alapszinten simán összeszedheted úgy is, ha gyakran olvasol gazdasági témájú újságcikkeket, könyveket.
Ami a nyelveket illeti, világszinten az üzleti élet és a gazdasági szakirodalom nyelve az angol, szóval ha német nyelvterületen képzeled el a jövődet, az angolt akkor se hanyagold el, szükséged lesz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!