Milyen a Bethlen Gábor közgazdasági szakközépiskola? (Debreceni)
A pénzügyi számviteli szakra mennék. Lenne egy pár kérdésem ezzel kapcsolatban.
-Hányas átlaggal lehet bejutni?
-Minimum hány pontos felvételi kell?
-Milyen a suli? (diákok, közösség, tanárok, stb.)
Továbbá miden infót szívesen fogadok ezzel kapcsolatban. A válaszokat előre is köszi.
Szo-szo...
Ha egyetemen szeretnél tovább tanulni, akkor inkább válassz egy erős gimnáziumot helyette.
Maga a "szak", amit inkább neveznék képzésnek.. meg nem ér semmit. Nem fogsz a végén kapni róla semmilyen érvényes elismervényt. Csak egy érettségi lesz a kezedben.
Utána mehetsz pénzügy és számvitel ügyintézői OKJ-ra vagy megpróbálhatod a szakot! a felsőoktatás keretein belül.
Szia tavaly oda jelentkeztem mind a négy szakra és a turisztikán kívül mindenhova felvettek.
50 pontos lett az írásbeleim 20on valmennyi a szóbelim. Volt olyan szak ahol 85 voltam és úgyis bejutottam. Az átlagom egy 4,2.
A matekot jó ha tudod szóbelin kérdezik is hogy szereted e. A volt osztálytársam akik oda mentek szeretik nagyon jó a közösség.
Ahogy előttem is írták innen nehezebb bejutni egy egyetemre de nem lehetetlen.
Lehet, én vagyok a hülye, de szerintem az elég jó dolog, ha 5 év alatt tudsz szerezni egy érettségit és egy piacképes szakmát.
Azt pedig nem értem, hogy miért lenne nehéz innen egyetemre menni🤷🏽
Nem gondolom, hogy nagy csoda lennék, de ezek szerint igen, ugyanis innen mentem egyetemre 🙌
Először is, a tanárok nagyon jók, kedvesek, már-már a barátaid is lehetnek (de tényleg😉)
Az oktatás erős, piacképes, ha gazdasági irányba orientálódsz, lesz egy hatalmas előnyöd az "erős gimisekkel" szemben. (Amúgy mindig utáltam ezt az "erős gimnázium" megjegyzést. Mitől lesz egy gimi erős? Ez relatív. A kossuth is nagyon erős, mégis rengeteg rossz véleményt hallottam róla, nem beszélve arról, hogy néhány ismerősöm, aki ott megfordut, gyökeresen megváltozott rossz irányba, - persze ez is relatív ugye. Ezzel azt akarom mondani, hogy attól, mert a Bethlen neve mögött nem a gimnázium szócska szerepel, ugyanolyan érettségit tehetsz, ugyanúgy mehetsz egyetemre)
Ha más egyetemre mennél, nem lehetetlen, az iskola szervez fakultációkat, ha így döntenél.
A szakmai tárgyak egymásra épülnek, éppen ezért, jó; ha folyamatosan tanulsz.
Összességében az egyik legjobb debreceni iskola 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!