Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ott akarom hagyni az egyetemet...

Ott akarom hagyni az egyetemet. Milyen OKJ-ra érdemes jelentkeznem?

Figyelt kérdés

Gazdaságinformatikán vagyok 1.éves, de túl nehéz nekem, úgy érzem nincsenek meg a képességeim, hogy elvégezzem.

Esetleg megérné elvégezni valamilyen informatikai OKJ-t (pl.: műszaki informatikust)?

És ami lehetőleg estin indul, mert már elegem van a tanulásból, mennék már dolgozni.

2018. okt. 8. 22:05
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Na jó úgy érzem itt normális választ azt nem fogok kapni. Inkább felhívom a középsulikat és megkérdezem, hogy melyik okj-jukat ajánlják.
2018. okt. 18. 17:17
 12/20 anonim ***** válasza:

Azért nem érzed, hogy kapsz "használható" választ, mert a válaszolók mind úgy gondolják (engem is beleértve), hogy az OKJ semmit nem ér:(

Persze, érdemes felhívnod egy szakképzési centrumot, de nem fogsz hiteles választ kapni, mert érthetően a saját képzésüket dicsérik, hiszen abból élnek, hogy legyenek hallgatóik.

De a te döntésed, a te életed.

Vannak olyan szakmák, amihez hivatalosan kell OKJ, és felsőoktatási megfelelőjük nincs - valami ilyet néznék ki, ha már OKJ, de nagy elvárásaid ne legyenek:(

De ettől függetlenül abban teljesen igazad van, hogy nem mindenkinek való az egyetem, és ha te ebbe a kategóriába tartozol, akkor kár erőltetni.

2018. nov. 10. 16:05
 13/20 A kérdező kommentje:

A semminél többet ér egy OKJ.

Ha ittmaradok az egyetemen, akkor se fogom tudni megszerezni a diplomát. Csak kidobott idő és pénz, de legfőképpen csak egy szenvedés az egész. Az önköltségesre sorolásról nem is beszélve. Soha az életbe nem lesz meg a 2.75-ös átlagom, hogy államin maradjak.

Akkor minek is pazaroljam az időmet itt, ha nem tudom megszerezni a papírt?

2018. nov. 10. 16:15
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha egy vacak gazdaságinformatikát se tudsz elvégezni, akkor az egész informatika szak nem neked való. OKJ-n sem. Keress a képességeidhez jobban illő szakmát.
2018. nov. 10. 17:06
 15/20 A kérdező kommentje:

Épp ez volt az eredeti kérdés, hogy MILYEN OKJ-re menjek. Tudom már régóta, amit írsz. De még mindig nem sikerült a kérdésre válaszolni. Milyen okjre van kereslet manapság, amit könnyen kevés tanulással el lehet végezni?

Én úgy tudom a festő, burkoló, villanyszerelő mind megéri.

2018. nov. 10. 17:11
 16/20 anonim ***** válasza:

A CNC kezelő szvsz eléggé keresett, de ott a szakrajzot nagyon jól kell tudni, ami eléggé sz.pás szokott lenni, ha nem műszaki beállítottságú az ember.

Informatikai OKJ-k felejtősek, mert azzal maximum közszférába tudsz elmenni rendszergazdának vagy hálózatszerelőnek, minimálbérért. Rendes informatikai melóhoz kell a diploma.

Esetleg FOSZK hálózati informatikus kiegészítve egy CISCO-val? Ott, ha jól tudom, egyedül analízis van csak, az is csak az integrálásig bezárólag (tehát sorfejtés meg ilyenek már nincsenek) és hálózatos emberekre mindenhol szükség van.

2018. nov. 10. 17:47
 17/20 anonim ***** válasza:

Most nem tudsz

jelentkezni

2018. nov. 22. 07:54
 18/20 A kérdező kommentje:
Csak OKJ jöhet szóba, felsőoktatás felejtős.
2018. nov. 24. 17:21
 19/20 A kérdező kommentje:
Na jó, hát ha jobbat nem tudtok ajánlani, akkor a Informatikai rendszerüzemeltető OKJ-t célzom meg ;)
2018. nov. 29. 11:07
 20/20 anonim ***** válasza:
Az jó lesz neked.
2018. nov. 29. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!