25 éves nőként milyen egyetemi szakra lenne érdemes jelentkeznem, ha jelenleg egy gyárban nyomom és diszkalkuás vagyok?
Lehetőleg olyan kéne amit indítanak levelezőn is, de minden érdekel, most van egy kis félretett pénzem.
Elsősorban nem az számít, hogy mennyire érdekel, mert minden tud érdekelni, csak átlagosabb kepességekkel is elvégezhető legyen, illetve lehessen vele elhelyezkedni, az automatizáció miatt aggódom, szünt már meg vele munkahelyem, szerintem 5-6 év múlva ez is meg fog...
Tudom, hogy a reál szakokkal a legegyszerűbb elhelyezkedni, de sajnos tényleg egy bizonyos ponton túl nem tudok fejlődni matekban (érettségim sincs belőle), úgyhogy ez van.
A válaszokat előre is köszönöm!
Érettségid sincs vagy matekból nincs?
Gondolom ilyen bölcsész szakok, meg óvónéni meg hasonlók, viszont a nyelvszakot leszámítva nem kell óriási fizetésre számítani mert az az esetek 90%-ában nem fog bekövetkezni.
Ápoló/edző/sportszervező ezeknél kizártnak tartom hogy nincs matek.
Ápolónál tuti van kémia és egyetemi képzésben 1 félév matekot tuti belenyomnak.
Amúgy meg ismerősöm sportszervezőire jár és ezt ő mondta ,,a tanárok megmondták hogy semmit nem fogunk kezdeni a diplománkkal úgyhogy ahogy lehet váltok".
Ja és náluk is volt matek.
Érettségim van, csak matekból nincs... Helyette másból kellett.
Az nem baj, ha csak az átlag alkalmazotti fizetést kapom majd, csak mindig találjak vele munkát. Esetleg külföld se legyen kizárva.
Általános iskolai, illetve középiskolai tanár egyedül ami kifejezetten NEM szeretnék lenni, annak ellenére, hogy a fentieknek az nagyjából megfelel. Csak hát nem érdekel sajnos.
A nyelvérzékem viszonylag jó. Angolul és franciául tudok magasabb szinten, de eltudok cseverészni németül és spanyolul is, annak ellenére hogy ezeket csak otthon tanultam.
Ha lenne időm szerintem több nyelven megtudnék még tanulni.
Csak az a baj, hogy ezekkel az "isztikás" szakokkal állítólag nem igazán lehet elhelyezkedni.
Bölcsész területről amúgy sokminden érdekel, csak félő, hogy nem lenne velük munkám.
A pszichológia is nagyon érdekel, csak ma már egyáltalán nem olyan könnyű vele elhelyezkedni mint 10-15 éve. Valamint ugyanúgy nagyon nehéz maga a szak. A karrier elején nagyobb önerővel kéne rendelkezni (szerintem) mint ami nekem van/lesz... Illetve kicsit talán már túlkoros is vagyok ennek elkezdéséhez.
+ Még matek is van, igaz azzal a szinttel lehet, hogy még megbirkóznék.
Rajzolni szeretek és tudok is, de nem annyira, hogy felvegyenek egy MOME-re. A Metropolitan egyetemen, meg csak önköltséges képzés van, 500 000 körüli Ft/félév. E mellett nem maradna kajára, stb.
Ja meg ezek nincsenek levelezőn természetesen, mondjuk az önmagában nem akkora baj.
A matek a logika miatt fontos a pszichón.
Ápolói, stb. szakokkal 100%, hogy lesz munkád. :) De rengeteget kell tanulni.
Ha kitartó vagy, és tényleg érdekelnek a nyelvek, akkor vágj bele valami keresett, de ritka nyelvbe. Meglátod, ha jól megy, tudsz még önállóan fejlődni, és simán mehetsz nyelvsuliba, vállalhatsz magánórákat, és ha nagyon jól megy, tolmácsolni is tudsz, ami a legkeresettebb. Ne riasszon el az általánosítás, mert azok nem találnak munkát, akik nem akarnak, és nincs elég önbizalmuk, pl. nővérem... Mindig halogatja, pedig tud japánul, marha jó fizut ajánlottak neki, elvégezte a mesterképzést... csak ő nem mer menni, mert nem érzi biztosnak a tudását. Ezt nem szabad csinálni. Igazából ő is önszorgalomból tanult az egyetem mellett, csak nem akar lépni, vagy nem is tudom. Viszont ezzel azt akartam kihangsúlyozni, hogy mindegy, melyik szakra mész, alapokat kapsz ott, de rajtad múlik, mit kezdesz a lehetőséggel. El kell menni külföldre, gyakorolni a nyelvet, sok irodalmat olvasni célnyelven, skypeolni, messengeren beszélgetni anyanyelvűekkel, zenét hallgatni anyanyelven, filmeket nézni felirattal, aztán anélkül. A végén már az adott nyelven is fogsz gondolkodni (tapasztalatból mondom). Ráadásul ez a tanulás szórakoztató formája, megvan a nyelvszakoknak ez az előnye, hogy nem kell feltétlenül mindig könyveket bújni ahhoz, hogy elérd a célod. (Persze, lesznek tölteléktárgyak, pl. ha japánra mész, akkor töri, meg kultúra, egyebek, de ezeket meg túl kell élni... ha érdekel, az jó pont). :) Remélem, találsz valamit, ami tetszik. Azért nem lehet olyan jó egy gyárban dolgozni.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!