Érdemes lenne jelentkeznem a Gazdálkodás és Menedzsment szakra? (OE)
Nincs elég pontom, csak költségtérítésesen tudnék menni, nem a pénz a gond, hanem hogy ez a 3. év amit halasztottam, és nem sok mindent tudok.
Így, szinte 0 tudással érdemes lenne jelentkeznem?
Persze egyetemen tanulnék csak nem tudom mennyire elevenítenénk fel az eddig tanultakat...
Mert most nagyjából átnéztem mi fog rám várni és gőzöm sincs, hogy például mi az a deriválás, stb...
A hallgatók 90%-a költségtérítéses.
Nem elevenítenek semmit. Mégis mit kéne? :D A hallgatók többsége soha nem tanult közgázt, így az alapokról indulnak.
Amiben azonban számítanak a tudásodra az a középiskolás matek!
Nem ismétlik át, azonban elvárás vagy nem fogod tudni teljesíteni, épül rá.
Deriválás: Megtanulsz kb. 1 fél oldalnyi elméletet(hogyan kell használni.. arra formulák), és kb. ennyi.
Onnantól egyenlet rendezés, átalakítások, egyszerűsítgetések, ilyesmik.
Nem nehéz! Gyakorlással simán hozható a jó jegy. Akkor van baj ha nem mennek randomra olyan dolgok, hogy gyök alatt 2 = 2 az 1/2-iken.
Akkor véged. :D De ez középsulis anyag és a tanár nem magyarázza, hogy ez csak egy átalakítás, hogy könnyebben számoljunk sőt még sokszor nem is említi.. csak csinálja.
Ami nehezebb az integrálás és második félévben pedig attól függ, hogy milyen beállítottságú vagy.
Én inkább humán és a logikát bírom, ezért a valószínűség számítás jól ment.
De vannak, akiknek meg az nagyon nehéz..
Ami még buktató: Mikro-Makro (ez amúgy tanár függő).
Van ahol nagyon könnyű van ahol meg halálra szivatnak.
Egyetem elvégzésének a kulcsa:
GYAKORLÁS!GYAKORLÁS!
Végül mentél?
Csak mert én is hasonló cipőben járok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!