Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ott akarom hagyni az egyetemet...

Ott akarom hagyni az egyetemet. Milyen OKJ-ra érdemes jelentkeznem?

Figyelt kérdés

Gazdaságinformatikán vagyok 1.éves, de túl nehéz nekem, úgy érzem nincsenek meg a képességeim, hogy elvégezzem.

Esetleg megérné elvégezni valamilyen informatikai OKJ-t (pl.: műszaki informatikust)?

És ami lehetőleg estin indul, mert már elegem van a tanulásból, mennék már dolgozni.

2018. okt. 8. 22:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan melyik részével van bajod? Ha a gazdaságival és a matekkal, akkor nézz rá az üzemmérnök-informatikusra, azt pont ezért találták ki. A FOKSZ-nál magasabb szintű képzés, de a BSc-nél alacsonyabb, szerintem mindenképpen jobban járnál vele, mint egy OKJ-val.
2018. okt. 8. 23:17
 2/20 A kérdező kommentje:
Igen, a gazdasági tárgyak, és a matek nem megy. Sajnos ugyanazok a matekos tárgyak itt az üzemmérnökin is mint gazdinfón (óbudai egyetemre járok). A mikroökonómia meg statisztika helyett lenne elektró, meg fizika. Szóval sajnos nem úsznám meg ott se a "jó" dolgokat :(
2018. okt. 8. 23:24
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha itthon elmész dolgozni és xarba se vesznek akkor majd bánni fogod. Sajnos ez vár rád itthon. Vagy összeszeded magad és ezt elvégzed. Infós okj képzéseknek sztem semmi értelme. Amúgy ha a matek nem megy járj el külön felkészítőre. Ha jó helyre mész akkor kb 5 évre visszamenőleg felkészítenek minden zh és vizsga típus feladatra. Én magamtól pl: első matekos tárgyak buktam. Utána magán órákkal meglett, sőt az utolsó matekos vizsgàmra a négyes szintig is eljutottam.
2018. okt. 9. 00:11
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Az okj semmi arra jó, hogy robotolj vmi putri helyen, egy jó szakon vagy bent. Keress magán tanárt aki felkészít a zhra és a vizsgákra
2018. okt. 9. 00:51
 5/20 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem se ess pánikba, hanem sürgősen keress matektanárt. Ha nagyon nem bírod, akkor se OKJ-ra menj át, hanem egy sima gazdasági képzésre. Ettől függetlenül így október elején semmiképpen ne pánikolj be, ez csak év eleji sokk, hanem sürgősen keress matektanárt vagy kezdd el az elejétől kezdve intenzíven tanulni és megérteni.
2018. okt. 9. 07:37
 6/20 anonim ***** válasza:
Hiába van "piacképes" szakon, ha nem igazán megy neki a matek, akkor előbb-utóbb csak még jobban meg fogja utálni az egészet. Szereted az informatikát egyébként, kérdező? Talán egy grafikus/weblapszerkesztő típusú OKJ nem rossz választás, abban nincs matek, mégis keresettek. Csak kell hozzá némi kreativitás. Szerintem egyébként egy sima infós OKJ-val is lehet munkát találni, de csak azokra a helyekre jutsz be, amik esetleg megmaradtak, mert a diplomásoknak már előre kiadták a jó munkákat.
2018. okt. 10. 23:37
 7/20 A kérdező kommentje:
Jövőhéten elmegyek a tanulmányi osztályra kiiratkozni. Nem nekem való a felsőoktatás, már bánom, hogy felvettek, mert akkor mehettem volna egyből okj-ra. Nem érdekel, hogy kevesebb lesz a fizetésem, mint egy diplomásnak. Fel kellene fogni, hogy nem mindenkinek való az egyetem. Többen is itthagyták már az egyetemet ebben a hónapban. Van egy szakmai informatika érettségim, így csak 1 éves az okj a 2 helyett. Weblapkészítős okj-ba is beleszámít a szakmai infós érettségi?
2018. okt. 11. 15:03
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Az OKJ-t annyiba nézik, mintha nem is lenne ezen a területen. Esetleg egy Green Fox Academy-t vagy valami hasonlót próbálnék meg. De matek mindenhol van. Ez egy ilyen terület. Szerintem te egyszerűen csak nem szeretsz semmiért küzdeni. Majd később visszaüt. Tudod, nekem sem ment a matek. Kerestem tanárt, heti 4x jártam hozzá. Megcsináltam. Lehet, csak kettessel, de meglett. Most gazdinfósként állati jó melóm van, és a kutya sem kérdezi, hogy lett meg a matek. Annyi meg ragadt rá, amennyit hasznosítani kell.
2018. okt. 15. 12:43
 9/20 A kérdező kommentje:
Miért nem lehet a kérdésre válaszolni?? Eddig nem jött használható válasz. Mondtam, hogy túl nehéz nekem. Sajnos a programozás se megy. Nem minden münkakörhöz kell diploma (pl front end webfejlesztéshez), de ha már ti szenvedtetek az egyetemen, legyen másnak is szar, és szenvedjen ő is, igaz?
2018. okt. 18. 13:55
 10/20 anonim ***** válasza:
Mi is szenvedtünk, de rinyálás helyett tanultunk.
2018. okt. 18. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!