KRE BTK vagy a PPKE BTK anglisztika szakára érdemes jelentkeznem?
Sziasztok!
Jövőre végzős leszek és Budapestre szeretnék menni tovább tanulni. A fent említett két egyetemet néztem ki magamnak. Sajnos mivel egy ismerősöm sem tanul egyikben sem, ezért egyik egyetemről sincs semmilyen információm.
A kérdésem tehát az lenne, hogy melyik egyetemre érdemes / lenne jobb jelentkeznem?
Magára a szak oktatására vagyok kíváncsi, a környezetre, a tanárokra valamint olyan információkra amelyeket az interneten csak úgy nem találhatok meg. :D
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Szia! PPKE BTK-n vagyok másodéves anglisztika szakos. Én ajánlani tudom ezt az egyetemet.
A szaktársak nagyon jók, jó a hangulat. A tanárok többsége rendes, segítőkész.
Első évben a nyelvfejlesztésen van a hangsúly (év végén van egy alapvizsga), a többi tantárgy csak ilyen bevezető.
Vannak olyan tantárgyak, amiknek sokak szerint nincs értelme, és csak valahogy túl kell esni rajtuk. Ez nyilván attól is függ, hogy téged személyesen mi érdekel. Mivel legtöbbünket a nyelvészet nem érdekli, ezek az órák kínszenvedések voltak (nem mindig).
Én most vagyok a 3. félévemben, 4 irodalom órám van, abból 3 gyakorlat, nagyon sokat kell olvasni, sok esszét kell írni (2000 szavasat), néha kell prezentációt készíteni.
Ha CSAK a nyelvtanulás a célod, akkor ne gyere nyelvszakra! Akkor tudom ajánlani a nyelvszakot, ha érdekel a kultúra, az irodalom és a nyelvészet is. :)
Készülj fel, hogy nagyon sokat kell majd olvasni, hosszú academic essay-ket kell majd írni, és mivel sok a gyakorlat, a szabadidődet elveszi majd a házi feladat írása, olvasása és a test-ekre tanulás.
Az egyetlen negatívum, amit említhetek, hogy a 2. kerületben van egy nagy épületben, ahol van egy waldorf iskola, zene suli, és még sok minden más, így a folyosón ülve melletted kisgyerekek rohangálnak, óra közben van, hogy hallgatjuk, ahogy karácsonyi dalokat énekelnek áprilisban (tényleg volt ilyen!), illetve sokszor behallatszik ahogy dobolnak vagy zongoráznak. Viszont a tantermek felszereltek és van wi-fi. Illetve, mondhatni, szép környezetben van a suli. :D
Ha van még kérdésed, nyugodtan írj, szívesen mesélek még. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!