Érdemes-e romanisztika (spanyol) vagy anglisztika szakot elvégezni 2 sikertelen gazdasági szakon való próbálkozás után?
Figyelt kérdés
27 éves vagyok, nagyon el vagyok keseredve mert nem szereztem még diplomát és sajnos úgy érzem gazdasági szakon nem is fogom megszerezni, nem az én területem. Angolul felsőfokon, spanyolul középfokon beszélek. Mit tanácsoltok?2017. dec. 4. 23:08
1/4 anonim válasza:
Én nem tenném. Ha elvégzed, mihez fogsz érteni? A szupermarket kasszájának kezeléséhez valószínűleg nem, pedig ha élni akarsz valamiből, akkor az jóval hasznosabb képesség.
2/4 anonim válasza:
Ne aggódj, volt olyan csoporttársam, aki elvégzett két szakmát, belekezdett 2 egyetembe és csak utána találta meg azt a szakot, amiben megtalálta magát és le is diplomázott.
A magas szintű nyelvtanulás nagyon jó, kereshetnél olyan szakot, amin ez nagy előnyt jelent.
3/4 anonim válasza:
Szia! Min csúsztál el, illetve milyen szakokra jártál? Tényleg érdekelne valamelyik szak, vagy az elkeseredettség beszél belőled?
4/4 anonim válasza:
Hát, lehetsz még szakfordító/tolmács, vagy dolgozhatsz SSC-ben.
Menj anglisztikára spanyol minorral vagy romanisztikára angol minorral, utána pedig angol-spanyol szakfordítói mesterre. Mellette tudsz dolgozni ügyfélszolgálatosként idegen nyelven. Mert bármekkora büfészak is a nyelvszak önmagában véve, kell egy BA diploma a fordító/tolmács mesterhez. A fontos, hogy beszéld mindkettő nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!