Mit érdemes felvenni anglisztika mellé minornak?
Ezekkkel az isztikákkal éppen az a gond, amit a 3-as leírt. Effektíve semmi gyakorlatban hasznosítható tudást nem kapsz, ha kimész az isztika országba, akkor a tudásod annyit ér mint egy átlagos képességű tízévesé. Nyelveket pedig lehet tanulni egyébként is, van aki már gimi végéig 2-3-at beszél felsőfokon.
Tanulj valamit, ami hasznos. Komolyan mondom, még most van esélyed valamerre specializálódni, egyetem után már csak a mosogatás isztika nyelven lesz az egyetlen karrier opció.
Specializációt nem választhatsz?
Én ELTE germanisztikán végeztem. Ugye van a 120 kredit, ami anglisztika, van 10 szabad kredit, és van 50 kredit minor, ami lehet specializáció is. Nálunk például volt tolmács fordító és német gazdasági specializáció. Ha nincs kedved másik -kvázi- "szakhoz", akkor ilyenekre is tudsz menni szerintem. Ráadásul ez olyan, mintha sima anglisztikán maradnál, ami gondolom könnyebb, mint egy másik "szakon" is helytállni. Egyébként a németet is nyugodtan választhatod, van középfokú nyelvvizsgád, így tök könnyű lesz. Szerintem nem egy agysebészet. (Gondolom az anglisztika is könnyű, olyasmi lehet mint a germanisztika.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!