Mik a főbb különbségek a vegyészmérnöki és biomérnöki szakok között? Melyikkel könnyebb elhelyezkedni, melyiket könnyebb/nehezebb elvégezni?
Azt tudom, hogy mindkettőhöz nagyon kell az MSc...
Átlagosan évi kb. 200 ember végez az alapkézési szakon mindkettő szak esetében, + élelmiszermérnökin is ilyen évi 250.
Mennyire nehezíti ez meg az elhelyezkedést? Hiszen az ezen diplomákkal rendelkezők mind megpályázhatnak pl. egy
labormérnök, termékfejlesztő, élelmiszeranalitikus, minőségügyi szakértői állást...
Én most vagyok harmadéves biomérnök hallgató, de vegyészmérnök Msc-t tervezek csinálni hozzá. Mindig a gyógyszeripar irányába szerettem volna mozogni és jelenlegi információim szerint vegyészmérnökként könnyebb.
A különbség a két szak tanterve között, hogy a vegyészmérnökök több műszaki tárgyat tanulnak (kémiai technológia, vegyipari géptan) és több kémiát (Petolkémia, szervetlen kémia) valamint a biomérnököknek csak 1 félév fizikai kémia van, a vegyészmérnököknek, pedig 2 félév. A biomérnököknek ezen tárgyak helyett van sok bioszos tárgy (több biokémia, állatélettan, mikrobiológia, sejtbiológia, molekuláris biológia, genetika, biomérnöki műveletek). A közös tárgyak pedig szerves kémia, vegyipari művelettan, folyamatiránxítás, matek, fizika, álltalános kémia, analitika.
Ezek a főbb tárgyak így hirtelen, ami eszembe jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!