Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mik a főbb különbségek a...

Mik a főbb különbségek a vegyészmérnöki és biomérnöki szakok között? Melyikkel könnyebb elhelyezkedni, melyiket könnyebb/nehezebb elvégezni?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy mindkettőhöz nagyon kell az MSc...

Átlagosan évi kb. 200 ember végez az alapkézési szakon mindkettő szak esetében, + élelmiszermérnökin is ilyen évi 250.

Mennyire nehezíti ez meg az elhelyezkedést? Hiszen az ezen diplomákkal rendelkezők mind megpályázhatnak pl. egy

labormérnök, termékfejlesztő, élelmiszeranalitikus, minőségügyi szakértői állást...



2018. aug. 28. 16:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én most vagyok harmadéves biomérnök hallgató, de vegyészmérnök Msc-t tervezek csinálni hozzá. Mindig a gyógyszeripar irányába szerettem volna mozogni és jelenlegi információim szerint vegyészmérnökként könnyebb.

A különbség a két szak tanterve között, hogy a vegyészmérnökök több műszaki tárgyat tanulnak (kémiai technológia, vegyipari géptan) és több kémiát (Petolkémia, szervetlen kémia) valamint a biomérnököknek csak 1 félév fizikai kémia van, a vegyészmérnököknek, pedig 2 félév. A biomérnököknek ezen tárgyak helyett van sok bioszos tárgy (több biokémia, állatélettan, mikrobiológia, sejtbiológia, molekuláris biológia, genetika, biomérnöki műveletek). A közös tárgyak pedig szerves kémia, vegyipari művelettan, folyamatiránxítás, matek, fizika, álltalános kémia, analitika.

Ezek a főbb tárgyak így hirtelen, ami eszembe jut.

2018. dec. 7. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!