Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BGE gazdinfón hol szokták...

BGE gazdinfón hol szokták általában a diákok ledolgozni a szakmai gyakorlatukat?

Figyelt kérdés

2018. aug. 7. 22:36
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
11%
Egyébként meg amiket felsorolsz munkákat arról eleve nagyon kevésre lehetne rámondani, hogy szakmai, többségük sima adminisztratív. Tehát gyakorlatilag ugyanazt mondod mint mi, hogy adminisztratív munkára lehet menni első évben is. Rendes szakmai állást gazdinfóra pláne nem tudtál mondani.
2018. aug. 9. 12:12
 32/38 anonim ***** válasza:
65%

66% akkor leszek még világosabb.

(1) Vannak a hivatalosan meghirdetett gyakornoki programok, duális képzések stb. Ehhez nem szükséges semmit sem hozzátennem, mert ezeket elolvassátok a neten.

(2) És vannak azok a lehetőségek, amelyeket az ember magának csinál/teremt. Értem (látom), hogy ezt el se tudjátok képzelni, vagy azt gondoljátok, hogy ez csak a felső tízezernek lehetséges, de nem. És én ERRŐL beszélek a Kérdezőnek. Keressen, ha úgy tetszik: teremtsen magának lehetőséget!

Tényleg nem értem, mit kötözködtök, ennyire nem értitek? (?)

Gazdinfó: mint talán írtam, alapvetően marketinges vagyok, így ezekre a területekre látok rá. A gazdaságinfó gazdasági részeire fentebb adtam ötleteket. (Igen, adminisztrációs feladatokat, de nem csak azt – olyan munkafolyamatokat, amelyeket el lehet látni szakképzettség nélkül is). Az informatikai részre pedig – erre is adtam pár ötletet még feljebb, úgy emlékszem: fejlessz valami appot, csatlakozz egy projekthez stb. stb. Ehhez tudni kellene, hogy mi érdekli a Kérdezőt közelebbről.

2018. aug. 9. 12:54
 33/38 anonim ***** válasza:
3%

1. Ez így igaz. Viszont te ezeket a saját igazad mellett hoztad fel, pedig pont ellened szólnak, hiszen egy 10 órás sincs, illetve nem vesznek fel elsősöket/olyan tudást kérnek, ami még valószínűleg nincsen meg.

2. Lehetőséget úgy tud "teremteni" magának az ember, megfelelő kapcsolatokkal, protekcióval rendelkezik. Ennek hiányában nem fognak senkit felvenni sehova. Talán ezt te is megérted, egy álláshirdetést különböző elvárt specifikációkkal adnak meg. Aki ezeknek a specifikációknak nem felel meg, azt egyszerűen nem fogják felvenni. Teljesen mindegy, hogy telefonon vagy interneten keresztül jelentkezik. Mondjuk Loxonnál például aki kicsit is jártas a témában az tudja, hogy megadnak egy elvárt óraszámot (25-30 általában), aki ennyit nem tud teljesíteni azzal szóba se állnak. És a 2 szép szeme kedvéért meg egy telefonhívásért sem fognak.:)

Senki nem kötözködik veled, kijavítottuk a hülyeségeket, amit írsz. Te vagy az, aki nincsen tisztában alapvető dolgokkal a gyakorlatokkal kapcsolatban. Például szakmaiként tünteted fel az adminisztratív feladatokat, miközben te magad is tisztában vagy vele, hogy ezek egyszerű kis adminisztratív munkák. A kérdező nem erre volt kíváncsi, te félrebeszélsz. Az meg természetesen fontos, hogy egy informatikus szabadidejében gyakorolja a programozást, de ez nem válasz a kérdésre. Néha úgy tűnik, mintha gondjaid lennének a szövegértéssel.

2018. aug. 9. 13:42
 34/38 anonim ***** válasza:
48%

Értem. Akkor ezt kitárgyaltuk.

Kérdező, én egy nagyvállalati menedzser vagyok 20 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött, ráadásul egyetemi oktató is vagyok 10+ éve így láttam már nem kevés egyetemistát is és gyakornokot is. Én továbbra is arra buzdítanálak Téged, hogy próbálj meg egy kicsit "out of the box" gondolkodni, legyél proaktív és ambíciózus, és ne szegjék kedvedet azok, akik lehurrognak és "úgy se lehet"-eznek (ld. az előző hozzászólót például).

Általában véve az "úgyse lehet"-ezők vannak többségben (főleg a magyar társadalomban), de te ne foglalkozz azzal, hanem inkább azzal foglalkozz, hogy mit tudnál tenni, hogy elérd a céljaidat?

Jó tanulást!

Előzőnek: hiába "adminisztratív feladatozol", abszolút nem igaz, amit írsz és látszik hogy 1/ fogalmad sincs a valós munkakörnyezetről 2/ nem érted, mi a különbség az adminisztratív munka (például a titkárnők stb.) és a szakmai, de alacsony szintű tevékenység (például rendezvényszervezés, adatbevitel stb.) között. Az adatbevitel például nem "adminisztratív munka", ha például az egy kontrolling osztályon zajlik, csak egy alacsony szintű munkafolyamat. A legtöbb üzleti típusú tevékenység lebontható ilyenekre, például amikor adatokat kell gyűjteni, vagy begépelgetni, vagy meghívót írni stb. -- ezek NEM adminisztratív feladatok, azaz nem a titkárnő csinálja őket semmilyen esetben sem, hanem a menedzserek vagy asszisztensek (akik szintén NEM adminisztratív munkát végeznek) vagy gyakornokok (detto).

De már tényleg csak körbe-körbe járunk, úgyhogy a beszélgetésből kiszálltam, elmondtam, amit szerettem volna. Akinek nem tetszik, amit írtam, az csinálja úgy, ahogyan neki tetszik, nekik is sok sikert kívánok, az az út is működik.

2018. aug. 9. 14:25
 35/38 anonim ***** válasza:
11%

A rizsát már mind hallottuk, csak az a probléma, hogy egy ilyen oldalon bárki bármit hazudhat magáról, mint azt te is teszed jelenleg. Ne félrebeszélj, válaszolj a tényekre, amiket írtam. Szépen hangzik ez az out of the box maszlag, de továbbra sem árultad el, protekció nélkül hogy lenne esélye a kérdezőnek. Mesteri módon tereled a szót úgy, hogy ne kelljen reagálnod semmire. Ez nem vita, te mondod a magad hülyeségét, ignorálva azt, amikor szembesítenek a tényekkel.

Adatbevitelt pedig sosem fog végezni egy menedzser. Ilyen elszólásokkal derül ki rólad, hogy fogalmad sincs a témáról. Pont az ilyen munkákra tartják a gyakornokokat. Ezek nem igényelnek semmilyen konkrét szakmai tudást, de jól mutatnak egy önéletrajzban. Ezek nem szakmai pozíciók, egy szakmai pozíció egy gazdaságinformatikus számára például egy vba developer internnél kezdődik, hogy egy példát mondjak. Az általad említett adminisztratív munkák belépő szinten jók, de nem számítanak szakmai gyakorlatnak.

2018. aug. 9. 14:57
 36/38 anonim ***** válasza:
56%
Az értetlenségen és hozzá nem értésed fitogtatásán túl van valami hasznos tanácsod is a Kérdezőnek? Mert a témához érdemben még nem szóltál hozzá.
2018. aug. 9. 15:31
 37/38 anonim ***** válasza:
60%

Drága Kötözködő Kálmán, mi vagy Te ba.zki a GYIK nácija? Mit kakaskodsz és főleg mi értelme? CV-t is fogsz kérni legközelebb ajánlásokkal?

Eszem-fhaszom megáll komolyan azon, h ami számodra elképzelhetetlen magasság, abban a válaszoló minden nap él - persze ilyen pozívióba Te sosem jutsz, na nem az esetleges képességeid miatt, hanem a tipik hozzáállásod okán.

- kötözködsz, mint egy idióta, mert neked nincs merszed megpróbálni, amit tanácsoltak

- tipik korodbeli kihaénnem egokirály(nő?) vagy, aki nulla munkaalázattal rendelkezik. (Mert NEM úgy kell bekopogni a cégekhez, hogy egyből az arcukba nyomod a csillagászati bérigényed. _Tanulni_ kell odamenni, kezdetben bérezés _nélkül_. Aztán ha érdemes vagy rá, szorgalmas vagy és értelmes, maguktól bíznak rád egyre többet és többet, egyre felelősségteljesebb dolgokat - felajánlva fizetést is mindezért.)

- Te adtál tanácsot a Kérdezőnek azon kívül, amik a saját félelmeid kivetülései? (Nem.) És akkor mi van, ha 12 helyen elutasítják? Majd a 13-on felveszik. Ha a magadajta mentalitásával rendelkeznének a tudósok, még mindig a barlangban ülnénk és egymást fosatnánk a rémsztorikkal, h miért is NE menjünk mammutra vadászni, mert az ooooolyan naaaagy és fééélelmeteeees..! 😱

Kérdező: nyugodtan hallgass a tanácsra, bátraké a szerencse - a gyávák meg lemaradnak, mint a borravaló.

Písz, láv! ✌️🤟

2018. aug. 9. 16:29
 38/38 anonim ***** válasza:
14%
35-ös: Amíg nem reagálsz arra, amit írok, csak kerülöd a vitát, addig nincs értelme beszélnünk. Nem olyan nehéz elismerni, ha téved az ember, kipróbálhatnád!
2018. aug. 10. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!