Orvosi első évet lehet külföldön ledolgozni? Nyár ápolástan?
Van egy felsőfokú nyelvvizsgám és elég szépen beszélem is a nyelvet(angol) és ezt szeretném kamatosztatni lehetséges nyári gyakorlatot valami külföldi kórházba letölteni?
esetleg ott fizetést kaphatok?
Én SZTE-re járok, itt bármelyik gyakot lehet külföldön csinálni, csak kérni kell fogadónyilatkozatot a kórháztól.
Ha megszervezed magadnak, akkor mehetsz.
Viszont pályázatok inkább csak felsővbbéveseknek vannak.
Hogy fizetést adnak-e, azt a kórháztól kell megérdeklődni. De mondjuk nem biztos, hogy jó pont, ha írsz egy levelet, hogy szeretnél menni, szabad-e, de adjanak már fizetést:D
"Fizetést biztos nem fogsz kapni, mert gyakorlatra mész, nem pedig dolgozni. Egyébként a nem oktató kórházak lazán kérhetnek tőled pénzt azért, hogy ott lehess. "
Van, ahol adnak pénzt. Hatodéves sebészet gyakorlatot Németországban töltöttem, majdnem 600 eurót kaptam egy hónapra. Persze a hatodév más, mint az első, ott gyakorlatilag a hatodévesek azt csinálták, mint itthon egy rezidens...
Magyarországon tényleg nem fizetnek sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!