Orvostanhallgatók! Milyen volt az ápolástan gyakorlatotok első (vagy másodév) után?
Szülészeti osztályra mentem, mert egyrést nagyon érdekel a szülészet-nőgyógyászat, másrészt jókat hallottam róla:)
Nekem nagyon tetszett. Olyan nagyon sok mindent nem lehetett csinálni, csak néhány injekció volt, ágyazás, gyógyszerosztás, vérnyomásmérés, viszont rengeteg dolgot láttam:) A szülésznők és a dokik is nagyon rendesek voltak velem, az orvosok sokat magyaráztak. Voltam szülésen), különböző műtéteken (hüvelyplasztika, abortusz, laparoszkópos cisztaműtét, méheltávolítás, császármetszés - szerencsémre épp ikercsászár volt:D), megnéztem hogy csináltak CTG-t, OPT-t, voltam lent ambulancián (sima nőgyógyászati vizsgálat, hasi és hüvelyi UH).
Mikor épp nem volt teendő, akkor bementem az újszülött osztályra segíteni, babázni kicsit:)
Mivel első gyakon szerettem volna megtanulni vénát szúrni, és szülészeten nem igazán kellett, így egy hetet a végén az SBO-n töltöttem. Ott csináltunk egy rakás EKG-t, branült szúrtam, néztem ascites csapolást, injekcióztam.
Mivel baromira tetszett a nézelődés, így a gyakorlat után még megkértem a kórházban, hogy hagy maradjak műtéteket nézni:D
Szóval amikor volt kedvem, akkor megnéztem melyik műtőben mi van, és bementem:D
Láttam epehólyag-eltávolítást, vakbélműtétet, vesekivételt, pajzsmirigykivételt, craniotomiát.
Nagyon jó kis gyakorlat volt:D
Egyébként nem abban a városban voltam, ahol tanulok, hanem ahol lakom. És itt nincs orvosi egyetem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!