BGE gazdinfón hol szokták általában a diákok ledolgozni a szakmai gyakorlatukat?
Tényleg nagyon nagy butaságot ír a Manche Dinge nevű felhasználó, és az a szomorú, hogy próbálja ezt kreált élettörténettel alátámasztani, hogy befolyásolni tudja a témában kevésbé jártas kérdezőket. 10 órában senkit nem fognak alkalmazni szakmai poziba, egyszerűen nem éri meg. 15-20 óránál kezdődik, ahol már esetleg szóba állnak az emberrel, de ez se tipikus. A 10 óra még adminisztratív melóknál is kevésnek számít. A másik probléma a képzelgéseivel, hogy egyrészt frissen felvett gólyaként valószínűleg nem rendelkezel olyan technikai skillekkel, referenciákkal, amit elvárnak egy infós interntől. Ha esetleg mégis, akkor is a cégek jelentős százaléka szóba se fog állni egy gólyával. Nem véletlenül, kockázatos ilyen munkaerőt alkalmazni, most fogsz beleszokni az egyetemi életbe, meg kell tanulnod beosztani az idődet, és ez nehéz feladat lesz. És ha mégis számításba vesznek akkor is nagyon sok több tapasztalattal rendelkező felsőévessel fogsz indulni az állásért.
Viszont nagyon könnyen tudod bizonyítani az igazad egyébként, hazudozó kis menedzser barátunk, várunk tőled egy álláshirdetédt szakmai pozícióba, ahol heti 10 órát is elég dolgozni, és nem vár el olyan specifikus tudást, amivel egy gólya még jó eséllyel nem rendelkezik.
Tehát érdező: ha most leszel gólya akkor egyelőre ez a kérdés ne foglalkoztasson, mert senki nem fog alkalmazni, okkal. Viszont pár hónap után, ha úgy érzed beleszoktál már az egyetemi életbe és nem vagy veszélyben tanulmányilag, akkor azt ajánlom, hogy minél kisebb óraszámban pályázz meg esetleg egy adminisztratív pozíciót, lehetőleg egy IT-s cégnél és/vagy multinál. Ez még előnyt is jelent, ha később pályázol rendes szakmai intern pozira. Másodévesknént majd nyugodtan nézegethetsz ilyenek után is.:)
Látom az olvasási készség nem erőssége az utolsónak se. Nem álládhirdetésről beszéltem, hanem arról, hogy emelje fel a telefont és kapcsolatokon keresztül próbálkozzék.
Na de mindegy, én elmondtam, amit akartam, hallgasd meg a többi jótanácsot is, azután cselekedj a legjobb belátásod szerint.
Az is pláne sületlenség, hogy gimist felvennének szakmai gyakorlatra. Amiről ír Manche Dinge, az eleve nem is szakmai gyakorlat egyrészt. Másrészt Magyarországon senkit nem fognak alkalmazni gimnazistaként szakmai gyakorlaton, ilyen egyszerűen nem is létezik.:D
És az a vicces, hogy igyekszik a fickó úgy beállítani, mintha a diákok illetve a magyar társadalom tehetne róla, hogy nem alkalmaznak tapasztalatlan gólyákat a vállalatok. Közben egyszerűen arról van szó, hogy hiába pályázik valaki, nem fogja felvenni egy cég se, mert nem éri meg neki egy olyan személyt, aki nem rendelkezik a szükséges tudással és labilis munkaerő. Ez semmiképp sem társadalmi probléma és nem is a diákok hibája. Ez a vállalatok józan ítélőképességének a függvénye.
Hogy lenne már sületlenség? Nekem dolgozott!!! Kötelező volt a gimiben két hét gyakorlatra menni cégekhez (Németország! De Magyarországon is van ilyen!), ő meg hozzánk jött.
Előző te melyik iskolába jársz, hányadik évre?
67% abban van valami amit mondasz, hogy nem mindenkinek vannak kapcsolatai. Ez egy ilyen dolog. De azért ami van, azt meg kell próbálni kihasználni. Ha valaki hozzám jönne, hogy segítsek, nem küldeném el, ha amúgy szimpatikus.
Olyan történt velem egyszer, hogy Chiléből (!!!) írt egy teljesen ismeretlen csaj, hogy Interneten találta a céget, szeretne Magyarországon gyakornok lenni de nem ismer senkit, segítsek már. Elkezdtünk levelezni, beszéltünk, és tényleg komolyan gondolta. Küzdenem kellett kicsit a céggel, hogy adjanak lehetőséget, de adtak! Van lehetőség még az utcáról is bekerülni, csak akarni kell.
Nem becsülöm alá a nehézségeket (én is szenvedtem ettől anno), csak buzdítom a Kérdezőt, hogy feküdjön rá a témára és próbálkozzék. Mert így a legkönnyebb.
Természetesen minden igaz amit írok, viszont abban is igazad van, hogy én is csak egy látásmód vagyok. Nem is mondtam soha, hogy csak ez az út létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!