Most én vagyok a rossz? Továbbtanulási lehetőségek?

Figyelt kérdés
Tegnap beszélgettem nőveremmel és a most 7-es lányával, hogy akkor merre is fog továbbtanulni. Azt mondták, hogy minden bizonnyal az egyik helyi szakközépiskolába fognak majd jelentkezni szépészeti szakra. Én meg erre, hogy nem biztos hogy a legjobb döntés lenne, mivel én is ott végeztem 2 éve (csak teljesen másik szakon) és mikor végeztem már akkor is tele voltak ezek a szakok jelentkezőkkel, ami önmagában nem lenne probléma, viszont hogy a 28 végzett diákból csak 4-en (vagy 5-en) tudtak elhelyezkedni már annál inkább. Egyszerűen tele van (ezen a környéken) ez a szakma. Erre még én lettem lecseszve, hogy "ne vegyem már el a lelkesedését", meg "had döntsön hogy minek szeretne továbbtanulni". Most akkor az csak egyedül számomra fontos hogy olyan képzést végezzen el valaki, amiben utána el is tud helyezkedni? Illetve milyen ilyen jellegű képzést tudnátok ajánlani egy tipikus lánynak? Nem értek nagyon ezekhez, így jobbat sem tudtam javasolni számára. Érdeklődési köre nem igazán van tudtommal (mármint olyan, amire mondjuk valamilyen képzés épül), a sminkelésen meg hasonlón kívül.

2018. júl. 29. 01:24
 1/3 anonim ***** válasza:
82%

Erre szerintem nincs helyes válasz. Én speciel a lányomat, ha lesz, hiába nevelem magára adó, csinos kislánynak, biztos, hogy nem fogom a jövőjét ilyen labilis talajra helyezni, hanem csöppség korától arra tanítom, hogy tanuljon olyat, ami időálló és amihez agy kell. Lehet lecseszni ezért, de engem is úgy neveltek, hogy bohóckodhatok szépséggel, művészettel meg amivel akarok, de mellette legyen valami, ami biztos.

Szerintem ez a vonat már elment nála. Ás azt sem tudhatjuk, hogy nem lesz benne abban a szerencsés 4-ben, de aki nem tanul más hibájából, a sajátjából utólag úgy is fog. Szerintem nem volt gáz, hogy szóltál. Te csak realista vagy. Ha nem fogadják meg, az az ő bajuk.

2018. júl. 29. 02:39
 2/3 anonim ***** válasza:
95%

Figyelj, szerintem ez nem a te dolgod, ne szólj bele. Mindenkinek mások a szempontjai, mindenkinek más a fontos és nem szabad ráerőltetni a saját véleményünket vagy akaratunkat a másikra. Én értem, hogy segíteni szeretnél és nyilván a véleményedet is megoszthatod másokkal, adhatsz tanácsot stb., de el kell fogadni, ha nem értenek vele egyet vagy nem fogadják meg. Ebbe nem szabad jobban brlefolyni, mert csak árt vele az ember.

Én egy nyelvszakot végeztem és már falra tudta volna mászni néhány embertől, mert egyesek állandóan azt nyomatták, hogy ez nem ér szrt se, nem jó semmire, munkanélküliképző, büfészak stb. és inkább tanuljak valami szakmát, max. hobbinak elmegy.... Elegem volt belőle, mert bár egyszer mindenkinek meghallgatom a véleményét, szívesen beszélgetek, de azt utálom, ha valaki erőszakosan rám akar erőltetni valamit. Tanultam, lediplomáztam és még most is tanulok, de már szakmai munkát végzek és nem is keresek rosszul. Ha rájuk hallgattam volna, akkor kb. tönkre is tettem volna az életemet.... Én ezt akartam, ez érdekelt, ezt szerettem, ezzel voltak terveim és ezerszer jobban jártam vele, mint egy akármilyen általuk értelmesnek tartott szakmával.

2018. júl. 29. 03:59
 3/3 anonim ***** válasza:
68%

És miért kell munkát találnia? Miért ne csinálhatná saját vállalkozásban?

Igen, egy vevőkört kiépíteni hosszú idő, és telített a szakma. De kevés köztük az igazán ügyes. Szóval ha az, saját üzlettel hülyére keresheti magát.

Egyébként létezik szépészeti szak? Hol? Félénk külön van kozmetika, fodrászat.

2018. júl. 29. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!