Milyen továbbtanulási lehetőség maradt számomra?
19 éves vagyok, most érettségizek, viszont a mai napig nem tudom eldönteni, hogy milyen munkát végezzek vagy mit tanuljak.Jelenleg közgazdász szakon vagyok, ami azt jelenti, hogy tanultam Közgazdasági alapismereteket, Pénzügyi és Számviteli alapismereteket, Statisztikát, Ügyviteli ismereteket.
Az évek során rájöttem, hogy nagyon nem tetszik ez a szak, mindig 2-es voltam és, amúgy se vagyok jó tanuló. Matekból 2-szer is pótvizsgáztam, mondjuk ez a lustaságom miatt volt.
Középszintű angol nyelvvizsgával rendelkezem.
Sokáig építészmérnök szerettem volna lenni, de az idő múlásával rájöttem, hogy az egyáltalán nem menne.
Februárban sehova se jelentkeztem.
Az érettségivel szakmát nem kapok, csak, ha itt maradok az iskolában 13. osztályban és azt teljesítem. Akkor Pénzügyi- számviteli ügyintéző, vagy/és Vállalkozási és bérügyintéző, vagy/és Pénzügyi termékértékesítő szakot kaphatok, viszont akkor 1 teljes éven keresztül főleg szakmai tantárgyakat kell tanulni, amiben nem jeleskedek, valamint nagyon száraz a tananyag.
Fogalmam sincs, hogy hogyan tovább. Gondolkoztam épületgépészeti szakmában, de akkor egy szakgimnáziumba kell felvételiznem (ebben nem is vagyok biztos, hogy hogyan működik, de akkor 14 évesekkel együtt tanulok, vagy fel se vesznek?). Eléggé elrontottam a dolgokat és nem hallgattam a szüleimre, akik megmondták, hogy tanulni kell.
Remélem tudtok segíteni, vagy tanácsot adni.
Ha Épületgépésznek mész veled azonos “gimisek”kel vagy más iskolából érkezőkkel együtt leszel együtt és ugye akkor neked 13-14 év.
Simán bemész az iskolába megmondod hogy érettségi utáni képzésre szeretnel jelentkezni kitöltész egy jelentkezési lapot amit leadsz legalábbis nálam igy volt én is ezen a szakon vagyok.
Első válaszoló: Igen főleg a matek miatt, de fizikából se jeleskedtem soha.
Második válaszoló: Köszi a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!