Mit kezdjek az életemmel? Továbbtanulási mizéria.
Három szakot jelöltem meg, amiből lényegében egyedül a pszichológia érdekel. A másik kettő molekuláris bionika és műszaki menedzser. Tudom, hogy elég nagy a szórás, ennek az az oka, hogy második harmadik helyen csak olyat jelöltem meg, ahova csont nélkül felvesznek a biosz emeltemmel, akármilyen lesz is. És ez is okozza a problémát lényegében, mert pszichológiára elég magas lesz a pontszám, központilag meghatározva min 435, amit valószínűleg nem fogok elérni, mert ehhez legalább 78%os biosz emelt kellene, és nagyon úgy néz ki hogy csak 70% körül lesz.
A kérdésem az lenne, hogy ezek után megéri-e vajon elmennem valamelyik tiszta reál szakra, ami igazából nem vonz, vagy próbálkozzak még a pszichológiával. Persze, tudom érdemes olyat tanulni ami érdekel, de nagy a nyomás a szüleim részéről, hogy felvegyenek egyetemre, az kb nem is számít melyikre. Ezért vagyok nehéz helyzetben, és esik nehezemre döntést hozni.
Ja csak arra is gondolj, hogy pszichológuaból dunát lehetne rekeszteni, és nem egyszerű melót találnod... beszéltem pár pszichológussal, vagy olyan melót kéne végezni ami egy kalap szar vagy fillérekért melózni.
Ha az emberi agy érdekel, többet ér a bionika pl. Azzal egyértelműen igazi agykutatóvá válhatsz utána, méghozzá jó fizetéssel, mert tudsz programozni... ma már ez kell a kutatáshoz elsősorban. Műszaki diploma.
Szerintem sokkal többet megtudhatsz az agyról, ha elvégzed azt. A többit meg könyvből megtanulod. Van sok MIT online pszicho course ami keresztbe alázza azt amit itt tanulhatsz.
Autodidakta módon simán elsajátíthatod a pszicho részét, csak azt ami igazán érdekel. A kutatáshoz szükséges műszaki és matematikai tudást viszont már nem tudod utólag bepótolni.
Pl van ilyen kombináció is ismerősömnél,
BSc Bionika
MSc Kognitív idgtudományok
PhD Sote Neurobio
Ez a karrier ezerszer többet ér szerintem a pszichonál... anyagilag és tudományos szempontból is, de te tudod :)
A legtöbb ismerősöm minimum 2-3 évvel csúszik ezekkel a dolgokkal.
Van aki 4-5 évet is, aztán másoddiplomázik, szakmát végez stb.
1 év csúszda belefér.
Ahogy leírtad, neked nem való a bionika. Össze fogod szarni magad a matektól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!