Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit kezdjek az eletemmel, van...

Mit kezdjek az eletemmel, van eselyem vagy gondolkozzak masban?!

Figyelt kérdés

Arra lennek kivancsi 24 eves vagyok most jutottam el odaig hogy mit kezdjek az eletemmel. 18evesen mentos akartam lenni de lebeszeltek rola, igy hat szulok nyomasa miatt jogra jelentkeztem. Felev utan abbahagytam mert ugy ereztem nem nekem valo, felveteliztem konduktornak a peto andrasba de ott par het utan annyira rament a lelkemre hogy nem csak mozgasserult gyerekekkel kell foglalkozni ( akik gyogyithatok) hanem ertelmi, szellemi fogyatekosokkal(vakok stb) is akiken nem lehet segiteni es a het 7napjan,Abbahagytam azt Is mert azt ereztem hogy ha itt maradok lelkileg megfogok rogyni de nagyon( alapbol eleg lelkis vagyok) es a tanarokon is ezt lattam hogy lelkiserult mindegyik... azota dolgoztam mert csalodott voltam hogy nem tudom mit kezdjek az eletemmel “mi is akarok lenni” bezzeg mas mar 16evesen arra keszul en meg ennyi idosen sem tudom, plusz meg a csaladomban olyan dolgok tortentek hogy az utolso dolog volt hogy en kitalaljam mihez kezdjek.

Eljutottam odaig most hogy tobbet szeretnek, nekem meg egy kicsit sem eleg az ahol tartok. A nullan erzem magam. Szeretnem az eredeti elkepzelesemet megprobalni mert miert is ne, es keszen erzem magam, erettebben gondolkodom, kitartobb lettem es nem adnam fel, talan eretlen voltam a felsooktatasra is. Ez az elkepzelesem a mentos dolog, De ehhez orvosira jelentkeznek. Ha nem nevetseges otlet.. a nullarol hogy kene hozza kezdjek, kihez forduljak vagy mihez milyen konyveket kene beszerezzek? es hogy van e remeny vagy felejtsem el es gondolkozzak masba...

2018. júl. 27. 23:03
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Ha a konduktorság túlságosan megviselt lelkileg, akkor elvesztegetett idő minden pillanat, amit az orvosin töltenél (vagy a mentőautón). Próbálj meg gondolkozni, hiába a tapasztalat, ha másodszorra is juszt is fejjel mész a falnak.
2018. júl. 27. 23:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én orvosis vagyok. A mentős és az orvosi két külön képzés, ha mentős szeretnél lenni, akkor nem orvosira, hanem mentőtisztire kell jelentkezned. Orvosira követelmény az emelt biosz és emelt kémia vagy fizika érettségi, az elvégzése doktori címet ad, általános orvos leszel. Mentőtisztinél nem tudom pontosan, de oda nem kell emelt érettségi, tehát lényegesen könyebb bejutni, más kérdés a nehézség, az biztos, hogy a felvettek töredéke végzi csak el (legalábbis nekem ezt mondták).

Ha megviselnek a gyógyíthatatlan betegségekkel küzdők ápolása, akkor nem gondolod, hogy talán mentősként is sérülne a lelked? Szerintem ők találkoznak a legdurvább helyzetekkel.

2018. júl. 27. 23:28
 3/9 A kérdező kommentje:
2. Valaszolo koszonom a kedves hozzaszolast, igazad van rosszul fejeztem ki magam nem mentosnek mennek ez az eredeti elkepzelesem volt kicsinek, es pont a durva dolgok miatt beszeltek le rola. Orvosira jelentkeznek de szakosodasnal mar olyan iranyba mennek ami konnyedebb..
2018. júl. 27. 23:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mintha az ikreim írták volna :)

Az egyikük orvosit, a másik diplomás ápoló szakot kezdett, nem buktak, simán vették, de két évig bírta a lelkük.

De mindenképpen segítő szakmát akartak. Egyikük szociológiát, majd kriminológiát tanult, áldozatsegítőként dolgozik a rendőrségen. A másik pedig szociális munkásként egy idősek otthonát vezeti :)

Ha fájt egy vak, fájni fog az is, ha valaki egy teherautó elé ugrik egy hídról...

2018. júl. 28. 06:48
 5/9 anonim ***** válasza:
44%

A leirasod alapjan jobb elkerulnod az un segito munkakat. Se neked, se a gondozottnak nem lenne jo.

Masreszt, mi alapjan mondod h a tanarok serultek mind? Szerintem a sajat lelkiallapotodat vetited ki, ezert is a tulaltalanositas.

Udv,

egy mentalhigienikus

2018. júl. 28. 06:58
 6/9 A kérdező kommentje:

En nem vagyok lelkiserult csak jobban a lelkemre veszek egy “bajba” jutottat szoval mondjuk egy ertelmi fogyatekkst ha latok nem megyek el mellette mint ey leesett toll mellett hanem megerint.

Viszont az ottani tanarok serultek voltak.. ahogy beszeltek az egeszrol fajdalmasan... ez szurodott le es nem en vetitettem a sajat lelkiallapotom rajuk.

Amugy nagyon koszonom a valaszokat es foleg a #3asnak!

2018. júl. 28. 17:50
 7/9 A kérdező kommentje:
Elirtam #4esnek koszi!
2018. júl. 28. 17:50
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok: még annyit hozzáfűznék, hogy azért az orvosi se piskóta lelki szempontból. Bírnád a holttestek, a vér látványát? Esetleg mikor gyakorlatra mész majd a váratlan vagy épp várt exiteket (halálozásokat)? Olyan daganatos betegeket, akiket szépen lassan elemészt a rák és nem tudnak velük mit tenni? Egyik nap még megvizsgálod, meghallgatod a daganatos sejtekkel beszűrt tüdejét, próbálod támogatni, másnap pedig közlik veled, hogy hajnalban meghalt. Persze a 6 év elvégzése után lehet olyan szakirányt választani, ahol kevésbé találkozol ilyen megrázó esetekkel, de egyrészt bármit választasz, mindenhol előfordulhatnak durva kondíciók, nagyon beteg emberek, halálesetek. Másrészt, előbb ugye el kell végezni a 6 évet, ami nagyon nehéz, sokat kell tanulni, elő fog fordulni, hogy megaláznak, megbuktatnak, ezeket is el kell tudni viselni. Plusz a gyakorlatok kötelezőek, nem úgy van, hogy nem megyek sebészet gyakorlatra, mert én csak házi orvos szeretnék lenni. El lehet végezni úgy az egyetemet jó elméleti tudással, hogy beteghez se nyúltál a képzés alatt, de annak végképp semmi értelme.

Azt javaslom, hogy ezeket rágd át a fejedben, ne ugorj bele ha nem vagy benne biztos. Ha be szeretnél jutni: szerezz magántanárt, aki felkészít bioszból és kémiából az emelt érettségire, ősztől kezdhetnél is tanulni a jövő évi érettségire. Magadtól is meg lehet ugyan próbálni, de szerintem az esélytelen. Könyvek, amiket ajánlok: Mozaik kémia 11-12, bioszból is a gimis mozaik könyvek, Villányi kémiai számolások (a pontos címét nem tudom), és 5-ösöm lesz kémiából című könyv.

Kívánom, hogy találd meg a neked szánt utat :)

2018. júl. 29. 08:06
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon koszonom hogy nem ledegradaltal hanem normalisan irtal masodjara is!

Megfontolom amiket irtal igazad lehet, elgondolkodtato mindenkepp, es koszonom a konyv ajanlast is nagyon rendes vagy!

(Te biztos jo orvos leszel nem az az egybol elutasito fajta!!) sok sikert

2018. júl. 29. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!