Van itt olyan, aki megjelölt önköltséges orvosi képzést első helyen? Ha igen, akkor milyen sorrendben írtátok be az egyetemeket?
Igen tudom, hogy nincs sok. Én arra a kevésre is kíváncsi lennék, ezért írtam ki a kérdést.Nekem sincs több támogatott félévem, ezért jelöltem meg ezt a formát.
Esetleg, ha van olyan, aki a kérdésre tudna válaszolni, nagyon örülök neki továbbra is!:)
Én is így vagyok, van már egy mester diplomám (jog), de az orvosi jobban érdekel. De elég körülményes lenne elkezdeni, újra kellene érettségizni, majd 12-14 félévet kellene kifizetni. Félévente 1,3 millió az közel 16 millió forint, amit zsebből sosem fizetek ki, marad a diákhitel, de ekkora összeget hitelből is sok fizetni. És ez csak a tandíj, mellette meg is kellene élni valamiből, de dolgozni meg nem lehetne.
A szakot meg elvégezném mondjuk 35 éves koromra, és akkor nekikezdeni egy teljesen új pályának, figyelembe véve a magyar rendszert, háááát. Emiatt inkább felhagyok a dologgal, túl sok a hátráltató tényező.
Állatorvosként dolgoztál külföldön? Ha meg nem sértelek, akkor ha ennyit sikerült félretenni, nem kerestél rosszul, sőt. :D Én lehet folytattam volna a helyedben. Vagy ennyire nem szereted az állatorvoslást?
Jó lenne orvosként dolgozni, elég ha belegondolok, hogy a világ bármelyik országában tárt karokkal fogadnának, bárhová elemehetnék dolgozni, és gondolom könnyen vissza tudnám fizetni a képzés költségeit.
Viszont engem nagyon érdekelnének 30-as orvostan hallgatók, hogy ők hogyan csinálják, hogyan oldják meg a dolgot, lehet én vagyok túl borúlátó.
Állatorvosiról el tudsz fogadtatni tárgyakat az ÁOK-on?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!