Orvosi egyetemen kb. mennyien esnek/ hullanak ki az első években?
Dehogyis 50% :D Gondolom aki ezt írta, az eddig max. kívülről látott orvosi egyetemet.
Nem valami sokan, de akik ott hagyják az egyetemet, azok is maguktól, nem azért, mert kivágták őket.
Állítólag a felvettek 5%-a nem végzi el, de ez nem hivatalos statisztika, csoporttársamtól hallottam, szóval fenntartásokkal kell kezelni, de tapasztalataim alapján én is nagyjából ennyit mondanék, ha nem kevesebbet. Ők általában önszántukból hagyják itt, nagyon kevesen várják meg, amíg elfogy a tárgyfelvételi vagy vizsgalehetőségük.
Amit az első ír, az nem túl igaz, mi kb. első év októberében boncoltunk először, akkor is csak tartósított tetem volt, friss hullával csak harmadévben volt dolgunk. Párszor előfordult, hogy rosszul lett valaki, de hozzá lehet edződni, senkiről sem tudok, aki emiatt itt hagyta volna a képzést.
(6-os vagyok)
A Semmelweisre én is. '13-ban kezdtem a második évfolyamfélben, nekünk az első pár héten még csak csontok voltak a boncteremben, abból volt az első demó. Persze azóta sok minden változott, nem tudom hogy most hogyan csinálja az egyesült intézet, de az első évfolyamfél már annak idején is hamarabb találkozhatott tetemmel, vagy legalábbis végtagpreparátummal. De Pécsen pl. ha jól tudom csak második félévtől tanulnak egyáltalán anatómiát, ami így csak 3 féléves és nekik nincs a végén az ismétlő/tájanat félév.
Aha értem. Tehát ha bekerülök, akkor 95% hogy tuti elvégzem és orvos leszek. :)
Akkor megnyugodtam, idén felvételizek másodjára, remélem valamelyik vidéki egyetemre lesz elég pontom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!