Gyógytornász vs orvosi?
Mennyiben másabb az anatómia oktatás orvosin? Ugyannyira részletesen kell tudni a gyógytornászoknak is, vagy esetleg kevesebbet?
Ha pontoznátok 10-es skálán a kettő nehézségét, akkor mennyit adnának az egyiknek másiknak?
Bizonyára én hallucináltam amikor orvosin izmok eredését-tapadását-beidegzését kérték tőlem...
A gyógytornászokkal szembeni ellenérzés alapja egyébként az, hogy eléggé plázacica szak. Hát rohadtul nem tudom elképzelni, ahogy a 45 kilós kiscsaj tornáztatja a 100 kilós nénit. Gyakorlatban sem nagyon szoktam látni...
Senkit nem kell lenézni, ugyanúgy szükség van gyógytornászra, mint orvosra, az egészségügyön belül pedig fontos az összetartás, de ne rugaszkodjunk el a realitás talajától. Az anatómia sokkal nehezebb orvosin, ha az 10/10, akkor a gyógytornász kb. 10/5 maximum. Ez nem lenézés, ez tény. Ha már 6 évig sz*patnak minket orvosin hagy érdemeljük már meg azt a dr.-t, jó?
Ettől függetlenül egy gyógytornász is tanulja meg pontosan az anatómiát, mert bár tőlünk is ugyanúgy kérdezik az izmok-csontok-ízületek minden csínját bínját, attól még egy gyógytornásznak fontosabb tudnia. Kivéve ha mondjuk ortopédusról stb. van szó.
Igenis a mi feladatunk is az,hogy segítsük a felépülést,ezért sem értem miért kell “plázacica szak”nak nevezni. Akik olyanok, azok egy év után simán kibuknak,egyébként én sem mondom, hogy az orvosok nagy része meg sz*rik a beteg fejére, de egyébként már rég orvos és Gyógyszer központú orvoslás van:) elgondolkozhatnál azon, hogy gyógytornászokkal együtt fogsz dolgozni, és ha mi becsüljük a ti munkátokat, ennek fordítva is így kellene lennie. Az utolsónak van igaza, nem állítom hogy az orvosi könnyebb , sőt tisztában vagyok vele hogy jóval nehezebb, de az anatómiát igenis megkövetelik tőlünk is. És egy műtét után,a beteg nem sokat ér a gyógyszerekkel, ha nincs meg a kiegészítő kezelése amit a gyogytornásztól kap.
Ui: most az intenzíven vagyok ahol minden nap mozgatom a betegeket, és nem vagyok 40 kilós plazacica:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!