Orvosin tanulás után gyógytornász vagy gyógypedagógus lenne a könnyebb?
Azért ajánlom a gyógypedagógiát inkább, mert szerintem sokrétűbb, mint a gyógytornász, és ha oda húz a szíved, akkor motiváltan, elhivatottan tudnál belekezdeni, ami nagyon fontos.
2 szakirányt kell választanod az első év után (kivéve ha a logopédiát választod, az önmagában áll), ezzel rögtön két irányba is betekintést nyersz, és a szomatopedagógia szakirány nagyon közel áll a gyógytornához. (Nekem az egyik szakirányom a szomatopedagógia, és gyógytornászoknak szánt könyvből is tanulunk, kórtan, anatómia sok van.)
Emellett viszont van sok pszichológiai és pedagógiai tárgyunk is, ami ugye a humán oldalt erősíti.
Gyógypedagógusként taníthatsz 6. osztályig speciális osztályokat, de pl szomatopedagógusként részt vehetsz a rehabilitációban is a gyógytornász mellett. Ha pedig pàr év múlva úgy döntesz, hogy nem szeretnél fogyatékos gyermekekkel, felnőttekkel foglalkozni, akkor elhelyezkedhetsz mozgásterapeutaként, művészetterapeutaként is pl.
A gyógypedagógia nem a legkönnyebb szakok közé tartozik, de simán elvégezhető (és nem gondolom, hogy nehezebb, mint a gyógytornász). Tanulni azt kell, de orvosi után biztos, hogy ez nem okoz majd gondot, ráadásul az anatómiai tárgyakat talán be is tudod számíttatni, nem biztos, hogy el kell végezned őket újra.
Köszönöm a válaszokat.
A Debreceni Egyetemen tanulnék, és ott csak logopédia és tanulásban akadályozottak pedagógiája van. Ha nem vesznek fel félévkor logopédiára alkalmasságival, akkor maradhatok csak egyetlen szakirányon, a tanulásban akadályozottak pedagógiáján?
Ha most otthagyod az egyetemet akkor nem kell visszaperkálni a 4 milliót?
Egyébként én nem hagynám ott. Van olyan évfolyamtársam, akinek sikerült harmadik tantárgyfelvételre abszolválnia az anatómiát, és most anatómián dolgozik tanársegéd orvosként. (És szédíti a cuki elsős lányokat a rohadt disznó :-D)
De ezt neked kell érezni.
Én a gyógypedagógiát ajánlanám. Nem tudom melyik tárgyakkal voltak problémáid az orvosin, de pl. az anatómia nagyon hangsúlyos a gyógytornász képzésen, sőt valamit hangsúlyosabban tanulnak, mint az orvosin. Ráadásul az egész szakmájuk alapját jelenti, szerintem napi szinten előjön a munkájuk során is.
Szerintem nagyon bátor vagy, hogy ki mersz lépni az orvosiról és tudom milyen nehéznek tűnik most, de hidd el, ennél csak jobb lesz :) Tavaly ugyanezen mentem keresztül, nyugodtan írj, ha tudok valamiben segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!