Ti melyiket választanátok? Diplomás ápoló, gyógytornász, vagy orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus?
mindhárom szak jó lehet
én a
1. gyógytornász
2. képalkotó diagnosztikai analitikus
3. diplomás ápoló
Szerintem:
1. diplomás ápoló
2. diag. analitkus
3. gyógytornász
Bár a 2. képzést annyira nem ismerem, de az inkább laboros munka szerintem, úgyhogy azzal emberek közelében nem hiszem, hogy leszel.
Az ápolóinak viszont sok előnye van: sokkal szélesebb választék van mesterképzések között, mint a gyógytornászi diplomával, a végzettségedet sokkal hamarabb elfogadják külföldön, ráadásul hiányszakma is, stb.
Gyógytornászinak annyi előnye van, hogy lehet vele maszekolni.
egy diplomás ápoló hallgató
én gyógytornásznak tanulok,imádom :)
de az ápoló is nagyon jó ! :)
Én viszont kórházban dolgozom, ezért tudom hogy én az ápolót teszem a 3. helyre.
Egész egyszerűen a munkakör amit betölthetsz vele nem igazán jó. Nem véletlenül hiányszakma, komoly tanlás után 12 órás műszak, a szakmát az alján kell kezdeni, ha nincs per.pil más bent akkor a segédápolói feladatot el kell végezni. Osztályon az orvosok nem sokba néznek, hiába van diplomád, egymás között nagy nagy a fúrás-faragás a dolgozók között. (ezen felül állnak az orvosok)
Mesterképzések amiről az ápolónak tanló hallgató beszél:
ápolás és oké...
egészségpszichológia-ide nem lehet vele menni
egészségügyi menedzser-ide jó de ide sok már diploma is jó
egészségügyi szociális munka-ide jó de ide sok más eü diploma is jó
fizioterápia-ide nem lehet vele menni
klinikai laboratóriumi kutató-ide nem lehet vele menni
komplex rehabilitáció-ide jó de ide sok más eü diploma is jó
népegészségügyi-ide jó de ide sok más eü diploma is jó
radiográfia-ide nem jó
táplálkozástudományi-ide esetleg jó és ide dietetikus mellett...ne ennyi az előny és más diploma meg nem
Szóval ha végignézed nem egy nagy előny egyik sem..
1) képalkotó
2) ápoló
3) gyógytornász
Ahogy már leírták előttem is, az ápolókat lenézik, ők a csicskák, diplomával is. Gyógytornászként nem nagyon fogsz tudni elhelyezkedni. A képalkotó egész nyugis és sokat lehet vele keresni.
Én ápolóként a képalkotót ajánlom, de neked kell tudni mit szeretnél :)
Képalkotón lehet labor felé menni. Ahol van hiány. És a másik irányba is van esély elhelyezkedni ha azt választod (ct, röntgen, stb).
A gyógytornászt én nem ajánlom..
Az hülyeség, hogy leminősítenek, mert ugyanúgy jár az a kategória! De tény, hogy diplomával is sokszor kell pelenkázni pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!