Gyógytornász vs orvosi?

Figyelt kérdés

Mennyiben másabb az anatómia oktatás orvosin? Ugyannyira részletesen kell tudni a gyógytornászoknak is, vagy esetleg kevesebbet?

Ha pontoznátok 10-es skálán a kettő nehézségét, akkor mennyit adnának az egyiknek másiknak?

2018. júl. 24. 14:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
6%
Én úgy tudom ugyanolyan részletesen kell tudni néhány kivétellel. Én is oda készülök és amikor voltam nyíltnapon (Szegeden) mintha valami olyasmit mondtak volna, hogy az orvosokkal együtt tanuljuk az anatómiát az orvosi karon.
2018. júl. 24. 14:18
 2/17 anonim ***** válasza:
89%
Ha továbbtanulni készülsz, akkor szerintem ne az anatómia tárgy nehézsége alapján válassz szakot. Függetlenül attól, hogy milyen rémhírek terjengenek, van több más tárgy mindkét szakon, amiből legalább ugyanolyan mennyiségű anyagot kell tudni egy vizsgára, mint anatómiából.
2018. júl. 24. 14:20
 3/17 A kérdező kommentje:

Barátnőmmel idén felvételizünk, ő orvosira, én gyógytornászra. Neki már meg van a Sobotta, és azon gondolkodom hogy nekem ks szükségem lesz e rá, vagy elegendő lenne egy olcsóbb atlasz.

De ezek szerint akkor nincs sok különbség.

Koszonom! :)

2018. júl. 24. 14:24
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Orvosi nyilván jelentősen nehezebb.
2018. júl. 24. 14:36
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Gyógytornász 7/10

Orvos 10/10

2018. júl. 24. 15:16
 6/17 anonim ***** válasza:
79%

Nincs saját tapasztalatom a gyógytornász szakkal, de szegedi orvosisként bizton állíthatom azt, hogy amit az első írt, az egy jó nagy hülyeség. :DD

Egyébként egy barátnőm járt anno gyógytornászra, nem rémlik, hogy nagyon panaszkodott volna az anatómiára, az élettanra viszont annál jobban.

Viszont őszintén, nem tudom elképzelni, hogy ugyanolyan részletesen tanuljátok, mint mi, és ezt most mindenféle lenézés nélkül mondom. Szerintem el sem tudjátok képzelni, hogy milyen mélyen belemegyünk a dolgokba, és milyen komolyan számon kérnek bennünket. Érdekes, nem hallottam még olyat, hogy a gyógytornásznak tanulók az anatómia miatt csúsznának, nálunk meg azért rendesen előfordul, és közel sem csak a szigorlat miatt, és nem tartom valószínűnek, hogy azért, mert hülyébbek lennénk.

Nem mondom, az anatómia valószínűleg sehol sem könnyű, de biztosan nem olyan, mint orvosin.

És, ha Szegedre jössz, az tuti, hogy semmit nem fogtok még csak orvosis épületben sem tanulni, nemhogy az orvostanhallgatókkal együtt.

2018. júl. 24. 17:14
 7/17 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként én utólag nem vennék orvosisként SE Sobottát, pláne nem nem-orvosisként.

Jó, igen, sokak szerint a Sobotta a hétszentség, az orvosok bibliája, stb, de ha már rajzolt atlaszt akarsz, akkor pont ugyanolyan jó és profi a kétkötetes Sobotta vagy a Szentágothai féle anatómiai atlasz is. Szerintem felesleges pénzkidobás a háromkötetes Sobotta 42 ezerért, legalábbis nekem nem volt akkora hasznomra, mint vártam.

2018. júl. 24. 17:20
 8/17 anonim ***** válasza:
67%

Khmmm khmmm a Sobbotának van számítógépes program verziója ami letorren... bocsánat jó pénzért megvásárolható.

Egyébként gyógytornász anatómia nehézség 3, orvosi anatómia nehézség 10.

2018. júl. 24. 17:50
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
Kedves hatos, nyilván nekem nincs tapasztalatom, csak ilyesmire emlékeztem, ahogy ezt el is mondtam, hogy nem direkt félrevezetésképpen írtam. Ettől nem kellett volna lepontozni... ;)
2018. júl. 24. 18:00
 10/17 anonim ***** válasza:
47%

Kedves hatos!

Gyógytornászként öröm volt olvasni,hogy elvileg nem fikázol le másokat,a megfogalmazásod mégis olyan:D de érthető,nincs olyan ismerősöm,aki ne szállt volna el magától és ne nézné le a gyógytornászokat,mert hát nektek ott lesz a dr.

Egyébként nálunk voltak olyanok,akik csúsztak,minimum 10-en.Abban igaza van a hatosnak,hogy a zsigereket alaposabban tanulják,viszont a csont,izom témakörbe minket jobban belevisznek.Értem itt azt,hogy nyitott boncterem,és nekünk a Sobottát ajánlották,én abból tanultam.Nehézsége olyan 10/8nak mondanám.

Lakótársam mindkettő általános orvosis,és tőlük hallottam,hogy anat vizsgán nem kérték tőlük az izmok eredését,tapadását,minket meg anno ha nem tudtál kettőt kivágtak:D Ezért sem értem,hogy mi ez a nagy lenézés,főleg,hogy klinikumban együtt kell majd dolgoznotok..:)

2018. aug. 3. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!