BME Gépészmérnöki vagy SOTE Gyógyszerész? Vélemények, tanácsok, javaslatok?
Magyarországon nem nagyon van gyógyszer kutatás, így főleg gyógyszertárban tudnál a gyógyszerész diplomával elhelyezkedni, viszont pl. én, ezzel együtt is inkább aut választanám.
Nagyon más a kettő, próbált kideríteni melyik mozgat meg jobban...
Ha a GYTK-t választod, akkor nagyon feküdj rá még a kémiára, akár a nyáron is már... Sokan megköveznének ezért a gondolatomért, de nem viccelek. Most végeztem az első évemmel, az évfolyamunk negyede morzsolódott le az első féléves általános kémián, sokan a középiskolás tudás és összefüggések hiánya miatt, illetve azért, mert nem értették, csak bemagolták az anyagot.
Amúgy szerintem mindkét diplomával el tudsz helyezkedni viszonylag könnyen. A gyógyszerészdiploma talán sokrétűbb elhelyezkedést kínál, mehetsz gyógyszertárba, gyárba, kutathatsz (ha elég jó és kitartó vagy), tanulhatsz még egy kicsit és lehetsz gyógyszerész-közgazdász, akár kórházba is mehetsz (bár a hivatás ezen területe itthon nem túl vonzó), orvoslátogatónak is jó vagy.
A képzés nagyon kemény (főleg kémiából), már az első év is, pedig az még állítólag semmi egy harmadévhez képest. Akkor gyere ide, ha nem vagy rest gondolkodni és összefüggéseket keresni, ugyanis a sok kémián ezt is számon kérik. És aki nem érti az anyagot, az könnyen repül; de még az is, aki érti... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!