Ha valaki azt mondja, hogy orvosi egyetemre jelentkezik, akkor ez emberek egyből arra asszociálnak, hogy a SOTE-re?
Figyelt kérdés
Miért? Fura az, ha valaki egyáltalán nem jelentkezik oda?2018. jún. 29. 11:08
1/6 anonim válasza:
Nem, nem mindenki. Nekem a legtöbb barátom a DOTE-ra jár, mivel debreceniek, így én általában nem a SOTE-re asszociálok, ha orvosi. Viszont mivel az kapja a legnagyobb publicitást, így sok ember arra asszociál elsősorban, de nem mindenki.
2/6 anonim válasza:
Ha valaki Budapesten, vagy a környékén él, akkor gondolom igen.
3/6 anonim válasza:
Én a szülőhelyemen mondtam egy éjszakában egy utólag nem túl intelligens lánynak, hogy melyik egyetemre járok (SE), és azt sem tudta mi az, meg mit lehet ott tanulni. Szóval ő biztos nem arra asszociált, hogy orvosira járok, mert nem tudta mi az a Semmelweis :D úgyhogy érdemes orvosi egyetemet mondani simán
4/6 anonim válasza:
Nekem több budapesti ismerősöm is vidéki orvosira jár. Van köztük aki a pontok miatt ment oda de van olyan is aki ki akart szakadni a megszokott környezetéből. Többen meg sem jelölték a sotét
5/6 anonim válasza:
Szia! Én Pesttől egy 80 km-re lakok, de nagyon rossz a közlekedés, nagyon határeset, hogy kolit kapjak meg egyébként sem szimpatizálok a pesti légkörrel, ezért meg sem jelöltem a SOTE-t. Tudom, hogy egyik orvosi sem különb a másiknál, én pont ezért a város alapján választottam. És nekem is állandóan végig kell zongoráznom ezeket a kérdéseket, hogy de hát miért nem a SOTE és társai... :D Szóval ja, az én környezetemben is mindenki furcsállja, de nem lehet ezzel mit kezdeni. No offense, de ez kb. az az eset, amikor van négy darab ugyanolyan fekete pólód, és az egyiken rajta van a kis pipa meg a felirat, és amiatt az lesz a "legjobb".
6/6 anonim válasza:
Szia!
Én Sopron mellett lakom, így mindegyik orvosi nagyon messze esik tőlem. Idén érettségiztem, 467 pontom lett, ezt csak azért írom le, mert bőven meg lett volna a SOTE, de meg sem jelöltem.
Az én környezetemben is mindenki Pestre asszociál ha orvosit mondok neki, és meglepődnek ha elmondom hogy Szegedre megyek.
Akkor olyan lesajnáló mondatokat kapok, hogy nem baj, az is jó lesz és hasonlók, amitől eléggé fel megy bennem a pumpa :)
de hát ezzel nem tudsz mit kezdeni, nekik fogalmuk sincs milyen az orvosképzés színvonala az egyes helyeken és hogy milyen különbségek vannak/nincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!