Mennyire kell jónak lennem, hogy 50%os emelt informatika érettségit írjak?
A programozást meg tudom 100%osra csinálni, de csak kb 2 óra alatt ami túl lassú, ugyan ez van a wordel, pptvel és webszerkesztéssel. Mindegyik megy elvileg csak kicsit lassan.
Az excel is megyeket, de az is több mint 30 percet vesz igénybe nekem.
A grafikai rész egyátalán nem megy. Képeket nem tudok szerkeszteni kicsit sem. Max CSSben megadni a méreteket vagy a Wordön belül amiket lehet állítani plusz az alakzatokkal az ábrákat.
Úgy todom, hogy az a legoptimálisabb ha így osztom fel az időmet:
word, ppt vagy webszerkesztés: 1 óra
excel: 30 perc
Access:1 óra
Programozás: 1,5 óra
Ha végtelen időm lenne és nem kapnék durva grafikai szerkesztést 100%ra is megtudnám írni, de 240 percen belül nem nagyon tudom.
Plusz még az idő, hogy elmentsem a dolgokat, felírjam az érettségire az azonosító számomat stb... az is lerövidíti az időmet.
Mire feküdjek rá a legjobban?
Jó ha a grafikára annyira nem koncentrálok? Az ha jól tudom csak pár pont mindig.
Bármi tanács?
Hát ha ennyire nem megy akkor szerintem elég esélytelen,én 3 hónap alatt készültem fel rá és 51% lett...nem tudtam programozni...de a többi az mind hibátlan lett kb...és ott a szóbeli! ha nem vagy elég kocka akkor azon is szépen el lehet úszni! Azért vannak ott fincsi tételek :D
Én azt mondom hogy első 3 feladatot maxold ki minnél jobban..progiban meg gyakorold a beolvasást mert az már 10pont és nem nagy dolog.
szóbelin meg imádkozz egy könnyű tételért :D
1# Pont hogy a programozástól nem félek. Abból még el sem kezdtem gyakorolni, még csak 2 feladatok csináltam meg belőle mindenféle rákészülés nélkül. Nekem az első 3 feladat a legijesztőbb. :S
Azt még lehet letudok hozni 1,5 órára de már nincs sok idő ezért nem minden feladat részt tudok tökéletesíteni.
Mire kéne ráfeküdnöm konkrétan?
Én is ugyanígy vagyok! Szakgimibe járok, és itt a közismereti (sima gimis) infó érettségiből csak a programozást tanították meg, de az nekem is fullosan megy. Viszont a többiből SEMMIT, helyette hálózatkezelés volt, szóval nekem egyedül kell felkészülnöm a programozáson kìvüli feladatokra.
Szerintem a programozással érdemes kezdeni, egyrészt mert megy (hiába lassan), másrészt az éri a legtöbb pontot. Szóval a prognak megcsinálod az első felét kb rutinból, és mikor odaérsz egy olyan feladathoz, amin már el kell gondolkozni. Akkor áttérsz a szövegszerkesztésre/weblapkészítésre/prezire mert az a legkönnyebb kb az egész emelt érettségibe. És ha nagyjából azzal is megvagy jöhet az Access. (Nekem egyébként ez a leghúzósabb). Ebből én megcsinálom az importot meg az első pár könnyű lekérdezést, és amikor egy nehezebb jön, akkor visszaugrok a programozás feladatok 2.részére (az elgondolkozósabbakra).
Ha az kész, és van még idő, akkor jöhet az excel, mert az éri a legkevesebb pontot. De érdemes mindenképp legalább az importálásokat megcsinálni mert azért is jár pont. És a maradékra meg ha van még idő kiszenvedek valami megoldást, amire hátha adnak részpontot.
Nekem is 50-60% kéne a továbbtanulás miatt.
Amit írtál hogy kb melyikre mennyi idő jut az összeadva 4 óra, viszont az érettségi csak 3 órás.
Egyébként Tamás Holló youtube videóit tudom ajánlani.
240 perc az érettségi emelt szinten a közép 3 órás azt hiszem.
240/60 = 4
"A gyakorlati feladatsor megoldásához 240 perc áll rendelkezésére."
Rögtön a 2. oldalon.:
Kedves Kérdező!
Tudnál segíteni privátban programozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!