Mivel jár az állami támogatás az egyetemi képzésekre?
BME mérnökinformatika Bsc képzésének bejelöltem a fizetős és az állami támogatott képzését is.
Azt hallottam, hogy a támogatottnak a pontszámai ugya annyi szokott lenni, mégsem választja mindenki, ezért gondolom, hogy vannak feltételei.
pl.: Lehet mellete dolgozni? Vagy alap képzés után külföldön dolgozni? Vagy gyakornoki pozícióban a képzés alatt dolgozni?
Mik az előnyei és hátrányai (ha vannak) az állami támogatásnak?
Államira többen jelentkeznek->nőhet a ponthatár, ezért megjelölik mindkettőt.
Semmi külöbség nincs egyébként és senkit nem érdekel hogy te adod a pénzt nem az állam
Általában az önköltségesen kevesebb a ponthatár.
A két képzés ugyanaz, úgyhogy annyira lehet dolgozni az egyik mellett, mint a másik mellett.
Oda mész dolgozni, ahová szeretnél, de az államilag finanszírozottak kötelesek itthon annyi időt tartózkodni bejelentett munkaviszonnyal, amennyi időt az állam támogatta az adott személy egyetemi képzését. Vagy visszafizeti az összeget.
Gyakornoki pozícióba nem gyakori, hogy egy elsőéves BSc hallgatót alkalmaznak, úgyhogy eleinte marad a diákmunka.
Az állami támogatásnak szerintem nincs hátránya, max. a magas ponthatár és ha az itthoni munkaviszonyt annak tartod. Viszont vigyázni kell arra, hogy évente (2 félévente) legyen 36 (ha tavaly óta nem változott) kredit teljesítve, mert ha nem, akkor átsorolnak önköltségesre. És már olyat is hallottam, hogy egy adott átlagnak is meg kell felelni, de nálunk, Miskolcon, itt ilyen nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!