Jog vagy Pszihológia?
Nem igaz az,hogy csak négyes-ötös tanulók mehetnek jó helyekre...Sőt...Akár kettessel is lehet menni,ha jól sikerül az érettségid!!! A jelenlegi pontszámításnál úgy van,hogy ha jól sikerül az érettségid,lehetőséged van csak az érettségidből adódó pontokat továbbvinni. Van még egy lehetőség,ez a duplázás.Pl. ha te pszichológiára akarsz menni,jól megcsinálod mondjuk a bioszt és a magyart,és ehhez még hozzáadódnak a többletpontok,akkor már bent is vagy.
Úgyhogy nem igaz az,hogy az évvégi jegyeken dől el minden!!!
Szerintem nem baj, hogy ilyen a rendszer. (Mielőtt vki nekem támad, én nem duplázással mentem egyetemre)
Mert csomó olyan ember van, aki gimiben még azt hiszi, hogy buli az egész élet, és hülyeség tanulni, de 12.-ben megkomolyodik...de akkor már csak az az egyetlen esélye, ha jól megírja az érettségit.
Duplázással amúgy sem olyan egyszerű bejutni, főleg nem pszichóra. 450 körüli a ponthatár, szóval ha megvan a max 80 pont, akkor is kell hozzá két 90% feletti érettségi. (Amiből ugye egy emelt, mert kevés kivételtől eltekintve, csak úgy lehet megszerezni a 80 pluszpontot).
Emelt szinten 90%-ot írni pedig azért annyira nem egyszerű:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!