Jog vagy Pszihológia?
HM. én is e kettő, és még pár másik közt vacilláltam anno, végül egyikre sem mentem :) A jog-hoz sok pénz kell (nagyon sok), és van ahol Dunát lehet rekeszteni ügyvédekből és jogászokból, úgyhogy nem mindegy, hol akarsz későbbiekben elhelyezkedni... És ahhoz, hogy legyen is belőled valami ezen a pályán, sokkal többet kell tanulni (nehézség, és évek terén is), mint egy pszichológusnak.
Utóbbiból viszont még mindig kevesen vannak, és szerintem pár éven belül (kb. 10) itthon is divat lesz pszichológushoz járni, úgyhogy kereslet is lesz rá. Viszont talán nem lehet annyira befutni vele, mint egy jogi pályával. De könnyebb, olcsóbb, gyorsabb.
"Pszihológia"
Amíg egy szak nevét nem tudod helyesen leírni, addig ne akarj oda jelentkezni.
Ezek év végi jegyek? Mert ha 3-asod is van, akkor nem vagy elég jó tanuló, és valószínűleg egyik helyre se fognak felvenni. Nézd meg a ponthatárokat!
Amúgy bíró kb. 35 éves korára lesz az ember, és addig nagyon sok lépcsőfok van a ranglétrán. Az ügyész már egyszerűbb menet, ha jól tudom, de azért 3-assal oda se hiszem, hogy jó leszel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!