Minek mennek mostanába ennyire ezekre a szakokra? Ha tisztába vannak azzal,hogy mind a kettő kihalásos alapon megy.Minek strapálják magukat több éven kersztül? Más nyelvtudással keres annyit,mint ők egyaránt.
2017. nov. 11. 17:42
1/8 anonim válasza:
Szerintem nincsenek is tisztában vele.
2017. nov. 11. 17:45
2/8 anonim válasza:
Kérdező, szerintem te nem vagy tisztában a szakmában rejlő lehetőségekkel. Mit tudsz a pszichológiáról? Oké, hogy vannak olyan icipici területei, amiken nehéz elhelyezkedni, de azért túlzás azt állítani, hogy kihalásos alapon megy... Azért ez elég sok területéről egyáltalán nem mondható el. Van, ahol az ember tényleg nem keres sokat, közalkalmazotti vagy pedagógus bértábla szerint, de azért a magánpraxis, vagy mondjuk a multiknál végzett munka (nem a hr-toborzásra gondolok, hanem mondjuk egy szervezetfejlesztőre...) elég durván jövedelmező lehet. De ezek csak kiragadott példák. Nekem az jön le, hogy neked közöd nincs a pszichológiához és fogalmad sincs, mi zajlik a szakmában és a munkaerőpiacon jelenleg Magyarországon.
2017. nov. 11. 20:35
3/8 anonim válasza:
Azért mert humán érdeklődéssel nincs sok választás.
2017. nov. 11. 21:00
4/8 anonim válasza:
Azért nincs rengeteg lehetőség, sőt. Kiemelkedő bérekről pedig szintén nincs szó.
Egy pszichológus
2017. nov. 13. 22:54
5/8 anonim válasza:
#4:
Azt megtudhatnám, konkrétan milyen szakképzést és módszert végeztél? Hol dolgozol, és milyen munkakörben?
2017. nov. 14. 11:16
6/8 anonim válasza:
Okleves pszichológus vagyok, több mesterem is van, iskolában dolgzom. Mint az évfolyamtársaim 80%-a (mmint azok közül, akik a pályán maradtak).
2017. nov. 15. 22:23
7/8 anonim válasza:
A pedagógus bértáblát meg is említettem a kommentemben. Én egész más területekre írtam azt, hogy ott van lehetőség és pénz, nyilván az iskolapszichó területére ez kevésbé mondható el, ahogy sok másikra sem. Én próbáltam differenciálni, de ha szerinted ezzel is lehet vitatkozni, és nincsenek olyan szegmensei a pszichológiának, amik nagyon jövedelmezőek, akkor beszélgessünk, nyitott vagyok!
2017. nov. 17. 07:03
8/8 anonim válasza:
Én azt mondom, hogy elég sok ideig tart míg valaki eljut odáig pl klinikusi vagy tanácsadói gyakorlatban hogy az tényleg jövedelemező legyen. Más szakmában sokkal hamarabb előre lehet jutni.
Lehet szervezetfejlesztőként sokat lehet keresni de vajon hány ilyen állás van és hányszoros túljelentkezés? Magánpraxis megint más tészta, legtöbb pszichológus nem ebből él, csak részmunkaidőben magánrendel. Van rálátásom pályakezdő pszichológusok életére és bizony nagyon kevesen keresnek ezzel a szakmával ténylegesen legalább jól, közalkalmazotti, pedagógus fizetésből élnek a legtöbben, páran meg elmentel researchernek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!