ELTE klinikai és egészségpszichológia
mesterképzéséről érdekelnének vélemények, valamint a
BME kognitív képzéséről, jár valaki oda?
Figyelt kérdés
Mesterképzés választás előtt állok és később szeretnék doktorálni, ezért eleve olyan MA képzésre mennék, ahol van doktori iskola, Budapesten. A két intézet között vacillálok.. jó lenne minél több vélemény, hogy hol milyen a képzés, hogy könnyebben dönthessek. Köszönöm :)
Hát azért azt érdemes eldönteni, pszichológus akarsz-e lenni, vagy sem, mert a BME-s kognitív tudományok mesterképzésen ugyan van pszichológia, de nem ad pszichológus végzettséget.
2016. jan. 13. 16:17
2/8 anonim válasza:
Most már indul a BME-n is pszichológia mesterképzési szak, nem csak a kognitív tudományok MA!
2016. jan. 13. 16:26
3/8 anonim válasza:
2, köszi az infót! Most néztem, valóban így van, eddig csak munka- és szervezet szakirány volt, de most már kognitív is :) Szuper :)
Ebben az esetben viszont kérdező, olyat nem fogsz találni, aki a BME-n végzett kognitív pszichón, mivel most indul először.
2016. jan. 13. 16:48
4/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok :) a honlapon azt írja, hogy a kognitív után is pszichológus diplomát adnak és úgy tudom már egy ideje van náluk ilyen képzés. Nem a munka és szervezetpszicho érdekel, az teljességgel kizárt nálam.
Igazából azért érdekel, mert kutató szeretnék lenni, később PhD-t csinálnák és nem tudom hol milyen lehetőségeim lennének. Alapvetően pszichoanalitikus beállítottságú vagyok, de Pécsre nem szeretnék elköltözni semmiképp sem, ezért maradt az ELTE és a BME, mint kutatási lehetőség, csak az ELTÉ-ról sok rosszat hallok, hogy nem jó a képzésre, de szeretném ha olyan mondaná, aki tényleg oda is jár és van saját tapasztalata, nem csak pletyka. :)
2016. jan. 13. 23:58
5/8 anonim válasza:
Az alapképzést hol végzed/végezted?
2016. jan. 14. 07:43
6/8 A kérdező kommentje:
Pázmányon vagyok végzős, de az első évemet a Debreceni Egyetemen csináltam, csak átjelentkeztem ide.
2016. jan. 14. 14:26
7/8 anonim válasza:
Az ELTE-vel kutatói szinten nincs semmi baj, a legtöbb kritika a gyakorlatiasság hiánya miatt éri, ami jogos, mert pl. a Károli jóval gyakorlatorientáltabb. Az ELTE-s oktatók 90%-a kutató, és nem alkalmazott területen dolgozik, így ha a kutatás érdekel, akkor egyáltalán nincs vele probléma.
2016. jan. 14. 15:03
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen, pont ez érdekelne, hogyha ebben az irányban szeretnék továbbmenni akkor milyen a képzése, mert tudom, hogyha szakképzésre mennék utána, akkor a gyakorlat hiánya kiütközne, de én biztos a kutatói irányba szeretnék továbbmenni. Azt nem tudom, hogy hol vannak jobb esélyeim arra, hogy felvegyenek doktori képzésre, vagy milyen lehetőségeim lennének egyik másik iskolánál ha elvégeztem az MA képzést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!