Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vki tanul vagy h mondják...

Vki tanul vagy h mondják italianisztikát?

Figyelt kérdés
Naon érdekel engem minden ami olasz. Kultúra, nyelv, sport, divat atb. Tényleg szinte minden. Még a kiköltözésre is gondoltam, de az még úgyis messze lesz és lehet, h nem is lesz belőle semmi. A lényeg, h szeretném azt csinálni ami érdekel. (lehet, h ez túl szépen hangzik...) Szóval rátaláltam erre a neten. Pontosan nem tom, h ez mit is takar, mennyire lenne jó, de rögtön egy elég nagy problémába botlottam, ugyanis akármennyire is szeretem az olaszt, nem beszélem. Sajnos lehetőségem sincs tanulni, mert se a suliban, se a városban nem lehet tanulni még tanfolyamon sem. Neten próbálgatok vmit, de az nem az igazi. Vki tud vmi ötletet?
2010. máj. 20. 21:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy kérdéssel ez alatt van szó a "Kreatív nyelvtanulás" nevű csomagokról ( [link] ). Kezdésnek mindenféleképpen ezzel kezd.

Vagy ha jól megy az angol, akkor a Rosetta Stone, vagy a Pimsleur c. csomagokkal is kezdhetsz.

De az internet korában gyakorlatilag végtelen lehetőséged van olaszt tanulni (podcast, webrádió, webtévé, nyelvcserefórumok, stb.). Sok sikert.

Egy kis reklám: [link]

2010. máj. 20. 21:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Az anglisztikát és a germanisztikát leszámítva nem kötelező a nyelvtudás, majd ott az egyetemen megtanítják, ezen ne stresszelj. Többet viszont a szakról nem tudok mondani.
2010. máj. 20. 23:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Igazság szerint ez elég nagy probléma, ugyanis a különlegesebb nyelvi szakok - keleti nyelvek és kultúrák, ókori nyelvek és kultúrák, szlavisztika, romanisztika-portugál, romanisztika-román (itt középszintű érettségi kell) - kivételével kötelező az előzetes nyelvtudás, vagyis emelt szintű érettségit írnak elő a romanisztika-spanyol és romanisztika-olasz (ilyen néven keresd az olasz szakot!) szakon is.

Itt a felvin pl. az egyik egyetem bölcsészkaránál ki vannak írva a követelmények:

[link]

A többire már kaptál választ, szóval nem ismétlem el a lehetőségeidet; a lényeg, hogy tanuld meg valamivel középfokú szintnél jobbra az olaszt.

És még valami: ha jól tudom, csak olyanból mehetsz érettségizni, ha még középiskolába jársz, amit minimum két évig tanultál középiskolában. Viszont, ha már befejezted a középsulit, és utána jelentkezel érettségire, akkor már nem akadály.

[link]

2010. máj. 22. 16:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :)
2010. máj. 23. 09:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Tudtok ajánlani olyan könyvet, amiből meglehet tanulni legalább középfokon? Jó lenne, ha magyar lenne. Ja és árat is írjatok légyszi. Köszi. Ha nem lesz semmi akkor lemondok erről az egészről, mert nincs keret sajna nyelvtanfolyamra :( amúgy azért tényleg köszi mindent.
2010. máj. 23. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!