Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Talán mégse kellene orvosira...

Talán mégse kellene orvosira mennem?

Figyelt kérdés
Most vagyok 11. osztályos. Eddig végig meghatározott elképzelésem volt a jövőmről. Az, hogy orvos szeretnék lenni. Eddig úgy voltam vele, hogy biztos nagyon jó orvos lenne belőlem, lelkiismeretes, és foglalkoznék a betegekkel, gyógyítanám őket,segítenék szívvel-lélekkel. Sőt, még az sem érdekelne, ha nem lenne normális életem,családom, vagy gyerekeim.. Most viszont kicsit meginogtam. Eléggé rosszul bírom mostanában a stresszt, pedig tudom, ez még csak a 11. osztály, nem az egyetem.. És úgy látom, hogy családot akarok, boldog életet, férjet, gyerekeket, nyugodt, normális életet. Szóval, hogy meglegyen mindenem ami egy boldog élethez kell. Teljes értékű életet akarok. Úgy érzem, hogy nekem az orvosira talán nem menne, nem bírnám azt a rengeteg tanulást stb. Viszont ha nem mennék orvosira, akkor lehet egész életemben bánnám, lehet nem tudnék azzal a tudattal élni, hogy nem próbáltam meg, és az lenne bennem, hogy ,,mi lett volna, ha..." Mit kellene mégis tennem? Segítsetek kérlek, nem akarok rosszul dönteni.
2010. máj. 20. 20:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is 11.-es vagyok és ha felvesznek orvosleszek.Én még nem gondolok családdalapításra ,mert ha orvos leszek 6 év általános képzés+6év szakmai gyakorlat.Szóval akarok pasit az orvosi alatt de gyerekeket majd csak 30 éves korom utánra tervezem.
2010. máj. 20. 22:00
 12/15 anonim ***** válasza:
51%

Legyél orvos, ha az szeretnél lenni és semmilyen más munkahelyen nem tudod elképzelni magad.Ahogy eddig írták, az egyetemet még ott tudod hagyni, ha nem megy, de legalább elmondhatod, hogy megpróbáltad.

Sok sikert!:)

2010. máj. 22. 11:44
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha ez segít valamit, édesanyám pszihiáter és négy gyermeke van. Egyetemet elvégezte, utána nem állt rögtön neki a szakképzésnek, hanem 25 évesen szült két fiút, utána megszerezte a pszihiátriai szakvizsgát és megint befért még kettő. Ma pedig a főállásán mindössze napi hat órákat kéne dolgoznia elvileg (járóbetegellátás, azaz rendelő). Persze kórházban nehezebb, hogy ügyelni is kell, de olyan is volt, mégis hattagú családja van.

Sok sikert!

2010. máj. 22. 19:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia! Én 14 éves korom óta pszichológus akartam lenni, 2x felvételiztem is, de a szóbeliig sem jutottam. Aztán -ha ló nincs, jó a szamár is alapon - szoc. munkás lettem, majdnem 4 évig ebben dolgoztam. Úgy kiábrándultam az egészből (közben én is változtam), hogy nemhogy pszichológus nem lennék már, hanem úgy egyáltalán: én senkin nem akarok segíteni! Lehet, ha akkor felvettek volna, más hatások érnek, és nem utálom meg a segítő szakmát, stb.. stb.. De nem így alakult, és már nem bánom, sőt. Már azt is tudom, hogy írásszakértő leszek, csak még a pénz hiányzik a tanuláshoz, a motiváció ezerrel megvan :) /Az meg már csak utólag ugrott be, hogy gyerekkorom óta figyelem mások írását + van egy graf. szakasszisztensim/.

Na a lényeg az: ha meg sem próbáltam volna felvételizni, akkor mai napig frusztrálna a dolog. És lehet, hogy imádtam volna pszichológus lenni, de ezt már nem tudom meg :) És van egy gyermekem, jövőre pedig kistesót szeretnénk. A tanulás jó szervezéssel megoldható lenne, bár nem hasonlítom össze egy orvosival..

Sok sikert neked!

2010. máj. 23. 10:45
 15/15 anonim ***** válasza:

En azert vagyok orvosin eppen, hogy minel teljesebb eletet elhessek! :D

1. Ez a tudomany ag megismerese altal tobbet fogsz fel a vilagbol

2. Legalabb biztos munkahely, jovot tudok teremteni vele a gyerekeimnek

3. Ugyanolyan teljes egyetemista eletet lehet elni mellette ha beosztva naponta foglalkozol a tanulassal.

2012. szept. 1. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!