Orvosira így érdemes mennem?
Világ életemben orvos szerettem volna lenni.Csak az a baj,hogy mostanában nehezebben tanulok.Régebben szerettem a magyart,de most utálom,mert a sok értelmetlen verselemzést kell bemagolni meg töriből a sok évszámot (kit érdekel?),ami teljesen élveszi az életkedvemet.Ha benyalom tudom,ha nem akkor meg nem.
Ám ami érdekel,a biosz és a kémia,az egy olvasatra megmarad.Csak attól félek,hogyha a magolósokkal így meg vagyok süllyedve,akkor nem bírnám az orvosin azt a sok oldalt megtanulni.Vagy ha csak és kizárólag az érdekel,akkor könnyeben veszem be,mint a magyart meg ezeket?
Amúgy azt sem tudom,hogy humán vagy reál vagyok-e.Régebben szerettem a humán tárgyakat,de most jobban vanzanak a logikusak.De nagyon szeretek írni verseket meg történeteket.Lehetséges,hogy valaki egyszerre valamelyest humán és reál egyszerre?
Én is így vagyok sok mindennel. Pl. ami nem érdekel, és sok az anyag, azt bemagolom előző este, és 2 hét múlva már alig emlékszem rá.
Szerintem orvosin jobb lesz, mert alapján érdekel, és még egy kevésbé érdekes résznél is meg tudod majd győzni magad, hogy ez kell majd neked.
A humán és reál egyszerre meg persze hogy lehet, én ilyen vagyok kiskorom óta. Régen imádtam a humán tárgyakat, mert nagyon jó tanáraim voltak belőle, reálból meg rosszak - most pont fordítva van. Egyformán jó vagyok belőlük, és sok ilyen embert ismerek, akik se nem humánok/reálosak, vagyis mindkettőek. Imádok olvasni, jól fogalmazok, de szeretem az algebrát is. És orvosira készülök. :)
Könnyen olyat tanulni, ami érdekel. Én mindig is jobban szerettem azokat a dolgokat, amikhez gondolkodni kell, nem magolni, mégis elvagyok az orvosin:) Persze, néha baromi nehéz magam rávenni a tanulásra, de tudom, hogy ez az ára annak, hogy orvos lehessek.
Egyébként lehet vki humán és reál érdeklődésű egyszerre. Miért ne lehetne?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!