Talán mégse kellene orvosira mennem?
Szerintem mindenképp valósítsd meg az álmaid, később egész életedben bánnád, ha elmulasztottad volna az alkalmat.
Az nagyon pozitív, hogy már 11. előtt tudtad, mihez szeretnél kezdeni, úgyhogy biztos lelkiismeretes, elhivatott vagy.
Az ne tántorítson el, amit a szakmáról hallani: úgy intézed az életed ahogy neked tetszik. Nem egy orvost (nő) ismerek, akinek három gyereke van. Attól függ, mire szakosodsz, egy háziorvos és egy agysebész között lehet, hogy van életmódbeli különbség, de én ezt nem tudom.
Szóval te alakítod az életed, ilyen nincs, hogy orvos nem élhet rendes életet.
remélem meggyőztünk, és mégis orvos akarsz lenni. ez nagyon jó, hogy már ilyen régóta tudod, hogy mi akarsz lenni. ha ennyire céltudatos vagy, sokáig, és még most sem érdekel semmi mást, akkor nem szabad feladni semmiképp!!
nem tudom az orvosok kevesebbet stresszelnek e mint a gyógyszerészek pl..
de az biztos, hogy családod orvosként is lehet.
ne add fel az álmaidat, pláne ha már régóta kergeted, és konkrétan ezt. legalább add meg magadnak az esélyt, hogy véghezvidd a célod.
sok sikert!!
Szerintem meg számomra álmaim nője lennél. Így látatlanban legalábbis.
Ha találsz magadnak egy megfelelő párt, aki mindenben támogatna, akkor nem okozhat gondot az egyetem. És így a munkád és a magánéleted is rendben lenne.
Legyél határozott. ;)
(Megkérdezhetem, melyik megyében laksz? :) )
Köszönöm szépen a lelkesítő válaszokat,igazán rendesek vagytok! :) Igazából mindig is orvos akartam lenni. Szeretném csinálni ezt, és szeretnék segíteni az embereknek, és igazán jó orvos lenni. Örömmel töltene el az, ha gyógyíthatnék, és tudnák az emberek, hogy van valaki aki segít nekik önzetlenül, (anélkül hogy pénzt dugdosnának a zsebembe, vagy bármi ilyesmi dolog). Sohasem a pénz miatt akartam. Viszont felmerülnek bennem néha kételyek, hogy nem bírnám, és túl stresszes lenne az életem, és nem lennék túl erős ehhez... Még most is olykor túl ideges vagyok, feszült.. jövőre itt az érettségi, ami úgy érzem, hogy hamar el fog jönni, kell még egy nyelvvizsga az angolon kívül, hogy meglegyenek a pontjaim stb... Lehet kicsit lazítanom kellene, vagy nem is tudom.. :S :)
(Egyébként meg Bács-Kiskun megyében lakok)
Ne stresszelj. Ülj le, és gondold át a terveidet, sőt, írd/rajzold is le. Ez fontos. Készíts egy menetrendet az elkövetkező 4 évre. Képzeld el úgy, mint valami kormányprogramot. :) Szóval jelöld ki a célokat, és ehhez készítsd egy tervet, amit következetesen végig fogsz vinni.
Meglátod, sikerülni fog. (Mellesleg a nyelvtanuláshoz hadd ajánljam: [link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!